Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

NASA: Τέσσερις αστεροειδείς θα προσεγγίσουν τη Γη την ημέρα της ορκωμοσίας Μπάιντεν

Η NASA ακολουθεί τα ίχνη τεσσάρων αστεροειδών που φαίνεται ότι θα προσεγγίσουν τη Γη την ίδια ημέρα της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιν...


Η NASA ακολουθεί τα ίχνη τεσσάρων αστεροειδών που φαίνεται ότι θα προσεγγίσουν τη Γη την ίδια ημέρα της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν ως του 46ου προέδρου των ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχωρεί ανοίγοντας τον δρόμο για τον Μπάιντεν και η NASA παρακολουθεί την πορεία των τεσσάρων βράχων που θα περάσουν από τη Γη.

Ένας από τους βράχους είναι σχεδόν τόσο μεγάλος όσο το άγαλμα της Ελευθερίας στο λιμάνι της Νέας Υόρκης. Ο αστεροειδής 2021 BC θα έχει ταχύτητα περίπου 29.000 μίλια/ώρα όταν περάσει από τη Γη και υπολογίζεται ότι έχει διάμετρο περίπου 92 μέτρων. Θα περάσει από τη Γη γύρω στις 19. και θα απέχει 600.000 μίλια από τη Γη. Μπορεί να ακούγεται μεγάλη η απόσταση αλλά για τη NASA δεν είναι καθόλου μεγάλη, καθώς οποιοδήποτε διαστημικό αντικείμενο που κινείται γρήγορα και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 4,65 εκατ. μιλίων θεωρείται "δυνητικά επικίνδυνο".

Η Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ ακολουθεί και τον Αστεροειδή 2021 BO1 ο οποίος εκτιμάται να έχει πλάτος μεταξύ 4-9 μέτρων. Πρέπει να είναι περίπου 1 εκατ. μίλια μακριά και η πιο κοντινή του προσέγγιση θα γίνει στις 20 Ιανουαρίου. Ο διαστημικός βράχος μπορεί να είναι μικρός αλλά θα κινείται με ταχύτητα περίπου 22.570 μίλια/ώρα.

H NASA παρακολουθεί την πορεία και των άλλων δύο αστεροειδών του Asteroid 2021 BS και του Asteroid 2021 AC6. Αυτοί υπολογίζεται ότι έχουν διάμετρο γύρω στα 46 μέτρα και 53 μέτρα αντίστοιχα. Ο μεγαλύτερος από αυτούς τους δύο αναμένεται να απέχει από τη Γη γύρω στα 1,8 εκατ. μίλια και θα κινείται με ταχύτητα μεγαλύτερη των 30,000 μιλίων/ώρα. Ο Asteroid 2021 BS θα ακολουθήσει νωρίς το απόγευμα με ταχύτητα περίπου 25.000 μίλια/ώρα.


Πηγή: Daily Star, Sun


Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram