Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Διεθνής κατακραυγή από τα ξένα ΜΜΕ, διθυραμβικά σχόλια για τον Μωυσή στην Ελλάδα

Ο ορισμός του «δεν ήταν γλέντι» - Τα καλύτερα επιχειρήματα ελληνικών ΜΜΕ για τον Μητσοτάκη Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ικαρία και η μη τήρηση ...

Διεθνής κατακραυγή από τα ξένα ΜΜΕ, διθυραμβικά σχόλια για τον Μωυσή στην Ελλάδα




Ο ορισμός του «δεν ήταν γλέντι» - Τα καλύτερα επιχειρήματα ελληνικών ΜΜΕ για τον Μητσοτάκη

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ικαρία και η μη τήρηση των μέτρων από πλευράς του, μπορεί να κάνει τον γύρο του κόσμου και διεθνή ΜΜΕ όπως ο Guardian, το Politico και οι New York Times να επισημαίνουν ότι ο έλληνας πρωθυπουργός παραβίασε τα μέτρα, ωστόσο την ίδια ώρα στα φίλια κυβερνητικά ΜΜΕ το γλέντι στην Ικαρία ήταν απλώς ένα πρόχειρο γεύμα που παρεξηγήθηκε.

Η προγραμματισμένη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο στην Ικαρία είχε ήδη από την Παρασκευή αντιμετωπιστεί σκωπτικά καθώς ο εξωστρεφής και δραστήριος πρωθυπουργός σε αρκετές περιπτώσεις δημιουργεί ανασφάλεια για τα ολισθήματα στα οποία μπορεί να υποπέσει. 

Νωπές ακόμα οι μνήμες της Πάρνηθας, όπου ο πρωθυπουργός πήγε για ποδήλατο και η συζυγός του έκανε μοτοκρός στον Εθνικό Δρυμό, τον περασμένο Δεκέμβρη. Στο άκουσμα της επίσκεψης σε Ικαρία και Φούρνους πολλοί είναι αυτοί που μπορεί να σκέφτηκαν ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να εκτεθεί αλλά απ’ την άλλη, δεν μπορεί, θα κρατήσει τα προσχήματα. 

Το απόγευμα της Παρασκευής μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων ανακοινώθηκαν νέα περιοριστικά μέτρα δια στόματος του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά και όχι από τον πρωθυπουργό, στερώντας ένα ακόμα διάγγελμα, κι ένα «συμπολίτες μου, δεν ήθελα αλλά αναγκάστηκα». 

Τελικώς το πρωί του Σαββάτου, για την ελληνική κοινωνία ξημέρωσε μια μέρα με περιοριστικά μέτρα που δεν είχαν δημοσιευτεί καν ακόμα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μια μέρα που δεν ήξεραν αν μπορούν να πάρουν καφέ take away γιατί δεν είχε αποφασίσει ακόμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πώς και πότε. Την ίδια ώρα, το καθήκον επέβαλε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να στείλει μήνυμα κουράγιου από ψηλά και μέσα από Instagram stories ενημέρωνε ότι ο ουρανός πάνω από την Ικαρία είναι γαλανός…

Αφού έστησε τα παιδιά στο σχολείο σαββατιάτικα δίνοντάς του τη δυνατότητα να φωτογραφηθούν μαζί του, μετά τις αναγκαστικές επισκέψεις που δικαιολογούσαν το ταξίδι του, ήρθε η ατυχής στιγμή όπου ο πρωθυπουργός εμφανίζεται μαζί με αρκετό κόσμο να περνά ανέμελα μαζί με τους συνδαιτημόνες του απολαμβάνοντας το μεσημεριανό του γεύμα.

Η παραπάνω γλαφυρή αφήγηση θα μπορούσε να είναι έως και υπερβολή αν δεν ήταν η ίδια πραγματικότητα. Πρόκειται για αδιάσειστα γεγονότα τα οποία κυβέρνηση και φιλικά ΜΜΕ προσπάθησαν την επόμενη ημέρα, να βρουν τρόπο να αποδομήσουν. Και το αποτέλεσμα είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό.

Η κυβερνητική γραμμή ήρθε από τα κυβερνητικά ΜΜΕ

Ενώ υπάρχει καταιγισμός ειδήσεων και τόσο τα παραδοσιακά Μέσα Ενημέρωσης όσο και τα κοινωνικά δίκτυα κατακλύζονται από το τι συνέβη στην Ικαρία, γίνεται η απόπειρα για να χτιστεί το επικοινωνιακό αφήγημα το οποίο θα προσπαθήσει να σώσει την κατάσταση. 

Αρκούν μερικά από τα παραδείγματα στον τρόπο που συμπολιτευόμενα ΜΜΕ προσπάθησαν να δώσουν επιχειρήματα προς αναπαραγωγή στο στόμα όσων επί ματαίω θέλουν να δικαιολογήσουν  το τι συνέβη στην Ικαρία.

Έτσι το μεσημέρι της Κυριακής, στο ρεπορτάζ από τα parapolitika.gr, ο αναγνώστης μαθαίνει ότι το γλέντι στην Ικαρία, ήταν μια παρεξήγηση. Γιατί τελικά κρύβεται στην «απόφαση Μητσοτάκη να βρίσκεται κοντά στους πολίτες με όποιο κόστος».

Στο ρεπορτάζ αναπαράγεται η εξήγηση του βουλευτή της ΝΔ περί πρόχειρου γεύματος στο οποίο τηρούνταν τα υγειονομικά πρωτόκολλα αλλά και το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζει το ΕΣΥ στην πράξη. Σύμφωνα μάλιστα με τις κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ρεπορτάζ, ο πρωθυπουργός «θέλει να συνεχίσει να στηρίζει από κοντά με περιοδείες ακόμα και στην ακριτική Ελλάδα ακόμα και σε συνθήκες επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία».

Τη λογική του πρόχειρου γεύματος και της παρεξήγησης επικαλέστηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε τα όσα μπορεί να διακρίνει κανείς στο βίντεο και κατήγγειλαν κοινοβουλετικά κόμματα, δηλαδή την αναφορά σε «γλέντι στην Ικαρία» ως κάτι που στερείται στοιχειώδους σοβαρότητας.

Λίγο αργότερα, το απόγευμα της Κυριακής, ο ονοματοδότης του Kυριάκου Μητσοτάκη ως Μωυσή, Θανάσης Μαυρίδης, ανέλαβε να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη βάζοντας από τη μεριά του ένα λιθαράκι και αναδεικνύοντας το «Καθαρό και ανόθευτο μίσος στην Ικαρία», το οποίο καταλήγει: 

«Ήταν λάθος; Για πολλούς και διαφορετικούς λόγους! Λάθος πρώτο: Γιατί ο κύριος Μητσοτάκης επισκέφτηκε την Ικαρία. Λάθος δεύτερο: Γιατί αγωνιά για τα εμβόλια. Είναι γνωστό ότι ο κ. Τσίπρας με τις επαφές του θα φέρει τις πατέντες και η ζωή μας θα αλλάξει. Λάθος τρίτο: Γιατί στάθηκε για να φάει; Θα μπορούσε να το κάνει στην άκρη της παραλίας μόνος του. Με ένα σάντουιτς που θα του είχε ετοιμάσει από το σπίτι η Μαρέβα.

Σε μία χώρα που από τη μία είναι κουρασμένη από την Πανδημία, είναι τρομαγμένη από το βάθος της νέας οικονομικής κρίσης και εκνευρισμένη από την υπερβολή του κλεισίματος από τις 6 η ώρα το απόγευμα, ήρθαν οι εικόνες που «έδεσαν το γλυκό». Ο ιός είναι επικίνδυνος. Αλλά ακόμη πιο επικίνδυνη είναι η ελαφρότητα.»

Η νύχτα της Κυριακής θα κλείσει με ακόμα ένα δημοσίευμα των Παραπολιτικών το οποίο βάζει τους αναγνώστες για ύπνο με ένα ευχάριστο ανάγνωσμα που λέει εξιστορεί «Τα παραμύθια του «Στάλιν από τα Lidl», η υποκρισία και η τραγική πραγματικότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Μεταξύ άλλων, στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι «Το νέο αφήγημα της Κουμουνδούρου επικεντρώνεται στα περί συνωστισμού που δήθεν σημειώθηκε στο γεύμα-αστραπή (και σε εξωτερικό χώρο) που παρέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ στη Σάμο, Χριστόδουλος Στεφανάδης κατά την παραμονή του πρωθυπουργού στο νησί. Πρόκειται επί της ουσίας για τη νέα εκδοχή της επιχειρηματολογίας της Πάρνηθας, η οποία δε σηματοδοτεί τίποτ’ άλλο, παρά την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στα γνώριμα για τον ίδιο μονοπάτια του λαϊκισμού, της ανευθυνότητας και της υποκρισίας.».

Διεθνής κατακραυγή για το γεύμα Μητσοτάκη στην Ικαρία - Τι γράφουν Politico και Guardian

Την ίδια ώρα βέβαια, διεθνή ΜΜΕ γνωστά για την δημοσιογραφική τους εγκυρότητα, όπως ο Guardian, το Politico και οι New York Times φαίνεται ότι είχαν διαφορετική εικόνα για το πώς συνέβησαν τα γεγονότα, λειτουργώντας «εκτός γραμμής» και κάνοντας λόγο για έναν πρωθυπουργό που παραβιάζει, ξανά, τα μέτρα. 

Είναι σαφές ότι η κυβερνητική αλαζονεία δε μένει μόνο στις εκάστοτε επιλογές είτε του ίδιου του πρωθυπουργού, είτε στελεχών, αλλά λειτουργεί με έπαρση ακόμα και στην επικοινωνιακή διαχείριση. 

Στην εποχή που η πληροφορία διακινείται με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς η κυβέρνηση κρίνει ότι οι πολίτες ενημερώνονται αποκλειστικά από την ΥΕΝΕΔ, επιλέγοντας να τους αντιμετωπίσει είτε ως αποκλεισμένους από την πραγματικότητα είτε ως ιθαγενείς οι οποίοι βγάζουν συμπεράσματα μόνο από τα καθρεφτάκια που τους μοιράζει το επίσημο κυβερνητικό αφήγημα.


Πηγη: koutipandoras.gr (Αντρέας Βάγιας) 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram