Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Εκπνέει η προθεσμία πληρωμής για τα Τέλη Κυκλοφορίας - Δεν θα δοθεί άλλη παράταση λέει ο Υπουργός Οικονομικών

Έως την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου (28 Φεβρουαρίου ηλεκτρονικά) θα πρέπει να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας 2021  από τους ιδιοκτήτ...


Έως την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου (28 Φεβρουαρίου ηλεκτρονικά) θα πρέπει να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας 2021  από τους ιδιοκτήτες οχημάτων μετά και τη δίμηνη παράταση που έχει δοθεί.

Έως το τέλος του μήνα οι ιδιοκτήτες θα μπορούν είτε να πληρώσουν τα τέλη ή να καταθέσουν τις πινακίδες τους στη ψηφιακή πλατφόρμα myCAR για να αποφύγουν τα τσουχτερά πρόστιμα.

Αρνητική ήταν την ίδια ώρα, η απάντηση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα στο ενδεχόμενο μιας νέας παράτασης στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

«Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο», διευκρίνισε ο  υπουργός, μιλώντας το Σάββατο στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα σε ερώτηση  «γιατί όχι;» απάντησε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να έχουμε κάποια έσοδα, να πληρώσουμε τις συντάξεις, να βοηθήσουμε τους πληττόμενους κλάδους…».

«Τσουχτερά» τα πρόστιμα - Προσοχή στις ημερομηνίες

Σε περίπτωση που δεν πληρωθούν εγκαίρως τα τέλη κυκλοφορίας, τότε οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα κληθούν να πληρώσουν «τσουχτερά» πρόστιμα.

Οι κάτοχοι οχημάτων που θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν ηλεκτρονικά σε ειδική πλατφόρμα αίτηση ακινησίας του ΙΧ τους, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με το όνομα, myCAR.

Το πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής, μη καταβολής ή μειωμένης καταβολής τελών κυκλοφορίας, ισούται με το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Δηλαδή, τα τέλη κυκλοφορίας διπλασιάζονται εάν δεν καταβληθούν στο ακέραιο έως 28/02/2021.


Πηγη: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram