Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Συνεδριάζει η επιτροπή λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των σχολείων - Στόχος η 12η Απριλίου

Συνεδριάζει η επιτροπή λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας για το άνοιγμα των σχολείων. Στόχος είναι το άνοιγμα έστω μόνο των Λυ...


Συνεδριάζει η επιτροπή λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας για το άνοιγμα των σχολείων. Στόχος είναι το άνοιγμα έστω μόνο των Λυκείων, τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Το βράδυ της Τρίτης συνεδρίασε εκτάκτως η υποεπιτροπή που εξετάζει τα επιδημιολογικά στοιχεία των εξαιρετικά επιβαρυμένων από τον κορονοϊό περιοχών της χώρας, ειδικά της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης. Υπάρχει ενδεχόμενο η επιτροπή να προτείνει στις επιβαρυμένες περιοχές να μην ανοίξουν τα σχολεία, όπως έγινε και με το λιανεμπόριο σε Αχαΐα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη. 

Άνοιγμα των Λυκείων από τη Δευτέρα 12 Απριλίου "έδειξε" ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Η Επιτροπή έχει ήδη συζητήσει ότι θα πάμε σε ένα άνοιγμα σχολείων εφόσον υπάρχει η δυνατότητα για υποχρεωτικά self test. Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ έχουν ήδη φτάσει στη χώρα μας, κι εκτιμούμε ότι έως αύριο θα έχουν εφοδιαστεί όλα τα φαρμακεία των μεγάλων αστικών κέντρων, έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν εφοδιαστεί όλα τα φαρμακεία της χώρας. Νομίζω ότι υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξουμε τη Δευτέρα τα σχολεία, καθώς έχουν μείνει επί μακρόν κλειστά και αυτό έχει μια σοβαρότατη επιβάρυνση όχι μόνο για την ψυχική υγεία των μαθητών, αλλά έχει να κάνει και με ζητήματα μαθησιακά", είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πρωτίστως τα Λύκεια λόγω των Πανελλαδικών. "Τα δημοτικά σχολεία έχουν παραμείνει για μακρύτερο διάστημα ανοιχτά και ειδικά για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση υπάρχει και η δυνατότητα να επιμηκυνθεί η σχολική περίοδος που δεν είναι εύκολο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση", σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης.


Πηγη: enikos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram