Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Πρίγκιπας Φίλιππος: 29 «γαλαζοαίματοι» και ένας «κοινός θνητός» στην κηδεία του

Ποια είναι τα ονόματα στη λίστα - Το παλάτι του Μπάκιγχαμ έχει επιβεβαιώσει την είδηση πως, λόγω της πανδημίας, μόνο 30 άτομα θα δώσουν ...


Ποια είναι τα ονόματα στη λίστα - Το παλάτι του Μπάκιγχαμ έχει επιβεβαιώσει την είδηση πως, λόγω της πανδημίας, μόνο 30 άτομα θα δώσουν το «παρών» στην κηδεία του βασιλικού συζύγου - Για ποια στενή «φίλη» του πρίγκιπα Φίλιππου παραμένει άγνωστο εάν θα προσκληθεί.

Η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, που θα τελεστεί το Σάββατο, 17 Απριλίου, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ, δεν θα μοιάζει με καμία από τις κηδείες άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας και λόγω των περιορισμών της πανδημίας αλλά και επειδή ο ίδιος ο σύζυγος της Ελισάβετ είχε εκφράσει την επιθυμία η κηδεία του να είναι ιδιωτική, χωρίς «φασαρία».

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ έχει επιβεβαιώσει την είδηση των βρετανικών μέσων ενημέρωσης πως εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας μόνο 30 άτομα θα δώσουν το «παρών» στην κηδεία του δούκα του Εδιμβούργου, που έφυγε γαλήνια στον ύπνο του την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 99 ετών.

Η 94χρονη βασίλισσα Ελισάβετ είναι εκείνη που θα έχει τον τελικό λόγο για τους προσκεκλημένους στην κηδεία του αγαπημένου της συζύγου.

Ο λόγος που η Σάρα Φέργκιουσον δεν θα είναι ανάμεσα στους προσκεκλημένους

Εκτός από την ίδια την μονάρχη, θα παραβρεθούν ο πρίγκιπας Κάρολος με την σύζυγό του Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης.
Ο πρίγκιπας Άντριου χωρίς, όμως, την πρώην σύζυγό του Σάρα Φέργκιουσον. Το ζευγάρι, αν και πήρε διαζύγιο το 1996, ζει μαζί στο Royal Lodge στα εδάφη του κάστρου του Ουίνδσορ.

Όμως, ο δούκας του Εδιμβούργου δεν συμπαθούσε ιδιαίτερα την δούκισσα του Γιορκ μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε το 1992, αμέσως μετά τον χωρισμό της από τον Άντριου, όταν κυκλοφόρησαν στον βρετανικό Τύπο τόπλες φωτογραφίες της παρέα με Τεξανό επιχειρηματία από διακοπές στη Νότια Γαλλία.

Έτσι, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως η Σάρα δεν θα είναι στην κηδεία ενώ αντίθετα, το παρών θα δώσουν οι δύο κόρες της με τους συζύγους τους: Η πριγκίπισσα Βεατρίκη με τον εκατομμυριούχο του real estate Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι και η πριγκίπισσα Ευγενία με τον επιχειρηματία Τζακ Μπρούκσμπανκ.

Η μοναχοκόρη της βασίλισσας, πριγκίπισσα Άννα, θα είναι παρούσα μαζί με τον δεύτερο σύζυγό της, αξιωματικό του Ναυτικού, Σερ Τίμοθι Λόρενς και τα δύο παιδιά της, την Σάρα Τιντάλ με τον σύζυγό της, Μάικ Τιντάλ και τον γιο της Πίτερ Φίλιπς.

Ο «βενιαμίν» της βασίλισσας, πρίγκιπας Εδουάρδος θα παραβρεθεί μαζί με την σύζυγό του, Σόφι κόμισσα του Ουέσεξ και τα δύο παιδιά τους, την 17χρονη λαίδη Λουίζ και τον 13χρονο Τζέιμς, υποκόμη του Σέβερν.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα είναι παρών συνοδευόμενος από την Κέιτ Μίντλετον αλλά δεν θα είναι μαζί τους τα τρία παιδιά τους, τα οποία είναι πολύ μικρά για να καταλάβουν τι συμβαίνει και, όπως επισημαίνουν δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο, ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ αποφεύγουν, όσο μπορούν, να εκθέτουν τα παιδιά τους στη δημοσιότητα.

Ο πρίγκιπας Χάρι πέταξε από τις ΗΠΑ, όπου ζει μόνιμα εδώ και ένα χρόνο με τη Μέγκαν και τον γιο τους Άρτσι, για να είναι παρών στην κηδεία του παππού του.

Προς το παρόν ο Χάρι έχει αυτοαπομονωθεί στο Φρόγκμορ Κότατζ κοντά στο Ουίνδσορ, λόγω των κανόνων για τον κορωνοϊό ενώ η Μέγκαν, που αναμένεται να φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί της - ένα κοριτσάκι - δεν ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο ακολουθώντας την συμβουλή του γιατρού της.
Με ερωτηματικό η παρουσία της Πένι Μπραμπούρν - Ο ιδιαίτερος γραμματέας του πρίγκιπα, ο μόνος «κοινός θνητός» στην κηδεία

Η λαίδη Πάμελα Χικς, πρώτη εξαδέλφη του πρίγκιπα Φίλιππου, είναι πιθανόν να βρίσκεται ανάμεσα στους καλεσμένους.

Επίσης, τα ξαδέρφια της βασίλισσας, που διατηρούσαν πολύ καλή σχέση με τον δούκα του Εδιμβούργου, θεωρείται αναμενόμενο να δώσουν το «παρών».

Πρόκειται για την 84χρονη πριγκίπισσα Αλεξάνδρα, τον δούκα του Κεντ και την σύζυγό του και τον δούκα και την δούκισσα του Γκλόσεστερ. Επίσης, είναι βέβαιο πως θα είναι παρόντα τα δύο παιδιά της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, της μικρότερης αδελφής της βασίλισσας, η οποία απεβίωσε το 2002.

Πρόκειται για την ζωγράφο λαίδη Σάρα Τσάτο και τον αδελφό της, Ντέιβιντ Άρμστρονγκ Τζόουνς, κόμη του Σνόουντον.

Ένα πρόσωπο που ακόμα κανείς δεν γνωρίζει, αν τελικά θα προσκληθεί στην κηδεία του πρίγκιπα ή όχι, είναι η στενή του «φίλη», Πενέλοπε Μπραμπούρν, κόμισσα Μάουντμπάτεν της Μπούρμα.

Η 67χρονη κόμισσα και ο βασιλικός σύζυγος διατηρούσαν στενή φιλία εδώ και δεκαετίες και μοιράζονταν την αγάπη τους για την ιππασία.

Μάλιστα, το 2017, όταν ο Φίλιππος αποσύρθηκε από τα επίσημα καθήκοντά του και μετακόμισε μόνιμα από το Μπάκιγχαμ στο βασιλικό κτήμα στο Σάντριγχαμ, η Πενέλοπε τον επισκεπτόταν συχνά.
«Κοινή θνητή», η γοητευτική ξανθιά μπήκε στον κόσμο των γαλαζοαίματων όταν παντρεύτηκε τον κόμη Μαουντμπάτεν, βαφτισιμιό και συγγενή του πρίγκιπα Φίλιππου.

Η Πένι, όπως την αποκαλεί ο βρετανικός Τύπος, σύναψε στενούς δεσμούς με την βασίλισσα και τον Φίλιππο, μετά τον θάνατο της κόρης της Ελεονώρας, που νόσησε από καρκίνο και απεβίωσε το 1991 σε ηλικία 5 ετών.

Οι φήμες που ήθελαν την Πένι και τον βασιλικό σύζυγο να έχουν κάτι παραπάνω από μια στενή φιλία δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ.

Ανάμεσα στους 29 περίπου γαλαζοαίματους που θα συνοδεύσουν τον δούκα του Εδιμβούργου στην τελευταία του κατοικία η παρουσία ενός «κοινού θνητού», που για περισσότερο από μια δεκαετία βρισκόταν στο πλευρό του Φίλιππου θεωρείται βέβαιη.

Πρόκειται για τον ταξίαρχο Άρτσι Μίλλερ Μπέικγουελ, ιδιαίτερο γραμματέα του βασιλικού συζύγου, ο οποίος ξεκίνησε να εργάζεται για τον Φίλιππο το 2010.

Ο Μπέικγουελ ήταν το δεξί χέρι του πρίγκιπα, άτομο της εμπιστοσύνης του και υπεύθυνος για τον προγραμματισμό των επίσημων υποχρεώσεων του, πριν την παραίτηση του Φίλιππου το 2017.



Πηγη: protothema.gr
ΧΕΛΛΑΔΑ

Όλα τα νεότερα από την Showbiz στο www.GossipLIVE.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram