Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Συμμετοχή του ΠΣΕ ΟΓΕ στη 48ωρη απεργία ΠΟΣΕ ΙΚΑ - ΠΟΠΟΚΠ (6-7/4)

Σε ανακοίνωση του Πανελλήνιο Συλλόγου Εργαζομένων (ΠΣΕ) ΟΓΑ (ΟΠΕΚΑ - ΕΦΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ) επισημαίνονται τα εξης: Οι εργαζόμενοι του τ....


Σε ανακοίνωση του Πανελλήνιο Συλλόγου Εργαζομένων (ΠΣΕ) ΟΓΑ (ΟΠΕΚΑ - ΕΦΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ) επισημαίνονται τα εξης:


Οι εργαζόμενοι του τ. ΟΓΑ στον e-ΕΦΚΑ και στον ΟΠΕΚΑ συμμετέχουμε στην 48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που κήρυξαν ΠΟΣΕ ΙΚΑ & ΠΟΠΟΚΠ στις 6 & 7 Απριλίου 2021 για το νέο χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση και τις εργασιακές συνθήκες στον e-ΕΦΚΑ και γενικότερα στους Φορείς Κοινωνικής Πολιτικής και δίνουμε δυναμικό «παρών» σε όλες τις προγραμματισμένες δράσεις της ΠΟΠΟΚΠ.


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Εν μέσω μιας ξεκάθαρα ταξικής πανδημίας-ισχυρό εργαλείο στα χέρια των κυβερνώντων για προώθηση και εφαρμογή αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών, σε κλίμα υγειονομικής και εργασιακής ανασφάλειας, με απευθείας βολές σε κεκτημένα ετών, είναι επιβεβλημένο περισσότερο από κάθε άλλη φορά, μετά και την πρόσφατη οργανωμένη επίθεση της κυβέρνησης, να σταθούμε ενωμένοι, να αντιδράσουμε σθεναρά και να καταγγείλουμε όσους υπονομεύουν τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και Πρόνοια, τη δημόσια υγεία και το εργασιακό μας μέλλον.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., σαν έτοιμη από καιρό και με κατάλληλα προλειασμένο το έδαφος από τις ασκούμενες πολιτικές όλων των κυβερνήσεων τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, προχωρά ανηλεώς να αλώσει οτιδήποτε έχει απομείνει από τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης. Οι πρόσφατες δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων περί της «συνδρομής πιστοποιημένων ιδιωτών» στη διαδικασία έκδοσης σύνταξης στον e-ΕΦΚΑ καθώς και η επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης μέσω της άμεσης εισαγωγής κεφαλαιοποιητικού συστήματος, είναι «το κερασάκι στην τούρτα» και απολύτως ενδεικτικές του τι μας επιφυλάσσουν…

Από τα επικοινωνιακά παιχνίδια εμπαιγμού και εξαπάτησης της κοινωνίας (ψηφιακή σύνταξη με το πάτημα ενός κουμπιού, δανεικό προσωπικό, project manager, ιδιώτες στην απονομή συντάξεων…), πλήρως εργαλειοποιημένα για την υποδαύλιση και ανατροφοδότηση του κοινωνικού αυτοματισμού, ώστε να στρέψουν τους δικαίως αγανακτισμένους συνταξιούχους ενάντια στους… «τεμπέληδες δημοσίους υπαλλήλους», τους «κατεξοχήν και πάντοτε υπεύθυνους» για το συνεχώς διογκούμενο πλήθος εκκρεμοτήτων σε απονομές συντάξεων και επιδομάτων, μέχρι την εγκατάλειψη και πλήρη αποδόμηση της εικόνας του e-ΕΦΚΑ και των λοιπών Φορέων στον χώρο της Κοινωνικής Πολιτικής με την εκχώρηση εργασιών και αρμοδιοτήτων τους σε ιδιώτες, έχουν ήδη στρώσει τον δρόμο για την εύκολη «πέψη» της επερχόμενης λαίλαπας.

«Ξεχνούν» όμως να κάνουν δηλώσεις για όλα εκείνα για τα οποία οι ίδιοι φέρουν ακέραια την ευθύνη: την πλήρη απαξίωση και αποδυνάμωση των Φορέων Κοινωνικής Πολιτικής, τη βαθιά και εντεινόμενη υποστελέχωσή τους, τον απαρχαιωμένο μηχανογραφικό εξοπλισμό, τα τεράστια οργανωτικά προβλήματα, τις ενοποιήσεις-συγκολλήσεις, τις χωρίς προγραμματισμό μετακινήσεις εργαζομένων με ανεπαρκή εκπαίδευση, τα συνεχώς διογκούμενα και δυσεπίλυτα εφαρμοστικά και  νομοθετικά κενά.

«Ξεχνούν», επίσης, να μας πουν για ποιον σκοπό δεν επιλέγουν να μειώσουν τις εκκρεμότητες…

  • με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού πλήρων εργασιακών δικαιωμάτων και τη μονιμοποίηση συμβασιούχων συναδέλφων μας, τους οποίους πέταξαν στον δρόμο, παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό των Οργανισμών και έχουν πολύτιμη εμπειρία στα επίμαχα αντικείμενα,

αλλά αντιθέτως δίνουν αφειδώς δημόσιο χρήμα σε ιδιώτες και εργολάβους,

  • με την εύρεση λύσεων στη γενικευμένη δυσλειτουργία του e-ΕΦΚΑ (μόνο κατ’ όνομα ηλεκτρονικού),

αλλά επιμένουν σε μια άνευρη και άνευ σχεδιασμού συνεχιζόμενη «συγκόλληση» των πρώην Ασφαλιστικών Ταμείων…

Το γιατί θα τους το θυμίσουμε οι εργαζόμενοι:

  • Για την καλοσχεδιασμένη προσπάθεια αφαίρεσης από τον e-ΕΦΚΑ της ευθύνης λειτουργίας του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και την εκχώρηση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, με ταυτόχρονη μετατροπή τους σε διαπραγματεύσιμο εμπόρευμα.

  • Για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και εν τέλει τη μετατροπή συνολικά της ασφάλισης από κοινωνικό δικαίωμα σε «επένδυση» και της σύνταξης σε ατομικό τζογάρισμα του καθενός.

  • Για τη δημιουργία ενός μικρού, άκρως συρρικνωμένου «επιτελικού κράτους», εύκολα διαχειρίσιμου και πλήρως παραδομένου στις επιθυμίες και τις επιταγές των επιχειρηματικών ομίλων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς την κοινωνία.


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι στον e-ΕΦΚΑ και σε όλους τους φορείς Κοινωνικής Πολιτικής είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για να αποτρέψουμε την πλήρη απαξίωση της Κοινωνικής Ασφάλισης, τη διαδικασία μερικής ή ολικής ιδιωτικοποίησης των φορέων μας και να απαιτήσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Δημόσιο, Καθολικό, Αναδιανεμητικό και Αλληλέγγυο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

  • Καμία κεφαλαιοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης. Ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της.

  • Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και Πρόνοια που θα εγγυώνται την αξιοπρεπή διαβίωση όλων και θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες εργαζομένων, συνταξιούχων και επιδοματούχων.

  • Πραγματικές επεμβάσεις προνοιακής πολιτικής στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όχι στο πλαίσιο της κοινωνικής φιλανθρωπίας, αλλά κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού που γεννούν οι διαχρονικές πολιτικές των κυβερνήσεων.

  • Καμία εκχώρηση αρμοδιοτήτων του Δημοσίου σε ιδιώτες.

  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρων δικαιωμάτων και όλων των προβλεπόμενων ειδικοτήτων, σε όλες τις δομές και τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ και του ΟΠΕΚΑ, συμπεριλαμβανομένων της καθαριότητας και της φύλαξης των κτιριακών εγκαταστάσεων, καθώς και των πρόσφατα απολυμένων συναδέλφων του e-ΕΦΚΑ και των συμβασιούχων συναδέλφων του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ στον ΟΠΕΚΑ, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δύο Οργανισμών.

  • Μετατροπή όλων των συμβάσεων από ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ για τους συμβασιούχους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, προκειμένου να δοθεί οριστικό τέλος στην εργασιακή τους ομηρία.

  • Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στον e-ΕΦΚΑ και στον ΟΠΕΚΑ.

  • Πρόσληψη ιατρών εργασίας στον e-ΕΦΚΑ.

  • Απαρέγκλιτη εφαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των προβλεπόμενων μέτρων για την προστασία λόγω της υγειονομικής κρίσης χωρίς καμία διάκριση στους εργαζόμενους.

  • Εντατικοποίηση της υγιεινής και καθαριότητας των χώρων εργασίας και εξυπηρέτησης κοινού.

  • Αποκλειστική εξυπηρέτηση του κοινού μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών. Κατάργηση των ραντεβού εν μέσω πανδημίας για όλους, χωρίς καμία εξαίρεση.

  • Καμία ανοχή στις απειλές και στην τρομοκρατία. Σεβασμό στο έργο που παρέχουμε υπό ακραία και συνεχώς εντεινόμενη υποστελέχωση στους Φορείς Κοινωνικής Πολιτικής. 

  • Κατάργηση της διάταξης αποκλεισμού των εργαζομένων στον e-ΕΦΚΑ και στον ΟΠΕΚΑ από τους κύκλους του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας.

  • Ενίσχυση και εκσυγχρονισμό της υλικοτεχνικής υποδομής, για την ακώλυτη παροχή υπηρεσιών προς ασφαλισμένους, συνταξιούχους και επιδοματούχους.

  • Ενιαιοποίηση πληροφοριακών συστημάτων & ηλεκτρονικών εφαρμογών.

  • Πλήρως ηλεκτρονικοποιημένες και διαλειτουργούσες πλατφόρμες διαχείρισης αιτημάτων για παροχές ασφαλισμένων, συνταξιούχων και επιδοματούχων.

  • Αδιάλειπτη, ουσιαστική εκπαίδευση και επιμόρφωση των εργαζομένων.

  • Ενιαίους Κανονισμούς Ασφάλισης, Συντάξεων και Παροχών. Άμεση επίλυση όλων των προβλημάτων που προκύπτουν από την ύπαρξη και διόγκωση νομοθετικών και εφαρμοστικών κενών.

  • Καμία ανάληψη νέας αρμοδιότητας χωρίς τον απαραίτητο προηγούμενο σχεδιασμό και ταυτόχρονη πρόβλεψη για την αναλογούσα ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό με άμεση έναρξη των σχετικών ενεργειών.

  • Άμεση διεξαγωγή κρίσεων σε e-ΕΦΚΑ και ΟΠΕΚΑ με ορθή και αξιοκρατική εφαρμογή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, για να πάψει η ευνοιοκρατία.

  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νόμων.

Όμηροι λόγω της αντισυνταγματικής περιστολής των εργασιακών μας δικαιωμάτων (αποκλεισμός από την κινητικότητα), απαξιωμένοι λόγω της υπερεντατικοποίησης της εργασίας μας & της ακραίας υποστελέχωσης, οι εργαζόμενοι στον τομέα των συγχωνευμένων τ. Ασφαλιστικών Ταμείων (e-ΕΦΚΑ) και στον βασικό βραχίονα προνοιακής πολιτικής (ΟΠΕΚΑ) παραμένουμε ανυποχώρητοι:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ

& ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗΣ

ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ

6 & 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΟΣΕ ΙΚΑ – ΠΟΠΟΚΠ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ «ΠΑΡΩΝ» ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΠΟΚΠ

(με τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας)

  • Τρίτη 6/4, 11.00 π.μ., Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων (Σταδίου 29, Αθήνα).

  • Τετάρτη 7/4, 11.00 π.μ., Κεντρική Διοίκηση e-ΕΦΚΑ (Ακαδημίας 22, Αθήνα).


ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram