Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Συλλαλητήριο με τρακτέρ από τους παγετόπληκτους αγρότες του Τυρνάβου

Κάλεσμα σε όλους τους αγρότες της επαρχίας Τυρνάβου, “να βγουν στον δρόμο του αγώνα με τα αγροτικά τους μηχανήματα στο συλλαλητήριο που ...



Κάλεσμα σε όλους τους αγρότες της επαρχίας Τυρνάβου, “να βγουν στον δρόμο του αγώνα με τα αγροτικά τους μηχανήματα στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Απριλίου στις 9:30π.μ. στην Κεντρική πλατεία του Τύρναβου”, απευθύνουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής.

Η κινητοποίηση με τα τρακτέρ γίνεται όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, “λόγω της αγωνίας και της απόγνωσης στην οποία έχουμε έλθει όλοι οι αγρότες του σεισμόπληκτου Δήμου Τύρναβου, εξαιτίας των έξι παγετών που κατέστρεψαν όλες τις αγροτικές παραγωγές μας.

Πλέον είναι γνωστό σε όλους μας ότι καμιά κυβέρνηση δεν μας χάρισε πότε τίποτα, ό,τι κερδίσαμε το κερδίσαμε με τους αγώνες και τα τρακτέρ στο δρόμο, που αποτελεί την μεγαλύτερη δύναμη μας. Να είναι σίγουροι οι κυβερνώντες ότι αυτό θα είναι μόνο η αρχή αν δεν ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης μας”.

Το διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

- Να δοθούν προκαταβολές από τον ΕΛΓΑ στους παραγωγούς που οι καλλιέργειες τους επλήγησαν και στη συνέχεια ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει σε εκτιμήσεις και δίκαιες αποζημιώσεις για τις ζημιές.

- Άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις ζημιάς αφού όλοι οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής μένουν χωρίς εισόδημα έχοντας πραγματοποιήσει μεγάλο μέρος από τα καλλιεργητικά έξοδα.

- Συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών με τα χρήματα που είναι να λαμβάνουν οι παραγωγοί ως αποζημίωση.

- Να γίνει άμεσα αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ και να παίρνει υπόψη τις κλιματικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί.

- Να γίνει η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στους κτηνοτρόφους για την μεγάλη απώλεια παραγωγής γάλακτος λόγω του παγετού.

- Να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία σε βάρος των παραγωγών υπερπρώιμων ροδάκινων και νεκταρινιών που έλαβαν μειωμένη αποζημίωση από λάθος του συστήματος ΟΣΔΕ και να τους δοθεί τα επιπλέον ποσά που δικαιούνται. Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ΕΛΓΑ διότι ο οργανισμός είναι ελλιπής σε στελεχιακό δυναμικό κ.α.

Το διεκδικητικό πλαίσιο θα επιδοθεί την ημέρα του συλλαλητηρίου στον ΕΛΓΑ Θεσσαλίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και τον Δήμο Τύρναβου.

Τέλος οι εκπρόσωποι των αγροτών της επαρχίας Τυρνάβου ζητούν και άμεση συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανό.


Πηγη: ertnews.gr
ΧΕΛΛΑΔΑ

Η Ενημέρωση για τους Αγρότες - Κτηνοτρόφους στο www.AgroNews365.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram