Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

Top Ad

Ροη:

Σπιτικός Γύρος μαριναρισμένος με ψητά λαχανικά

Γύρος χοιρινός και σπιτικός, τόσο νόστιμος που δεν θα παραγγείλετε ποτέ ξανά απ' έξω! Φωνάξτε φίλους και καταπλήξτε τους... Υλικά:...



Γύρος χοιρινός και σπιτικός, τόσο νόστιμος που δεν θα παραγγείλετε ποτέ ξανά απ' έξω! Φωνάξτε φίλους και καταπλήξτε τους...

Υλικά:

Για το γύρο
  • 2 κιλά χοιρινό (πανσέτα και σπάλα) κομμένο σε φέτες οριζόντιες
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 µήλο τριµµένο
  • 4 ντοµάτες τριµµένες
  • 500 γραμ. γιαούρτι
  • 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά και καυτερή
  • αλάτι
  • φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Για τα ψητά λαχανικά
  • ντομάτες
  • κρεμμύδι
  • πάπρικα
  • μελιτζάνες
  • ρόδι
  • γιαούρτι
  • Ζάαταρ (μείγμα μπαχαρικών απο θυμάρι-ρίγανη-σουμάκ-καβουρδισμένο σουσάμι-αλάτι)
  • σκορδόλαδο

Εκτέλεση:

Για το χοιρινό γύρο
  • Ζητάμε από τον κρεοπώλη να κόψει το κρέας σε κομμάτια (για γύρο) οριζόντια και λεπτά. 
  • Βάζουμε σε γυάλινο σκεύος όλα τα υλικά. 
  • Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε σκεπασμένα από 4 ώρες ως και µία νύχτα, να μαριναριστούν καλά.
  • Για να στήσουμε το γύρο χρειαζόμαστε κοτοπουλιέρα (από το φούρνο της κουζίνας) ή αυτοσχέδια πατέντα.
  • Αλλιώς, μπορούμε να τον περάσουμε σε τρία σουβλιά για κεµπάπ. 
  • Τον τυλίγουμε µε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και τον ακουμπάμε σε ταψάκι γεμάτο νερό, πλαγιαστά. 
  • Ψήνουμε στους 200ºC για 1 ώρα και 30΄. 
  • Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και αφήνουμε τον γύρο να ξεροψηθεί. 
  • Κόβουμε τα ψημένα κομμάτια και αφήνουμε τον υπόλοιπο γύρο να ροδίσει.
  • Σερβίρουμε µε πίτες, τζατζίκι και ψητές ντομάτες.
Για την ψητή μελιτζάνα
  • Κόβουμε στη μέση τις μελιτζάνες αφήνοντας το κοτσάνι για να συγκρατεί τη σάρκα και χαράζουμε σε ρόμβους τη σάρκα, αλατίζουμε και αλείφουμε με ελαιόλαδο. 
  • Βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε για 35′-40′ να μαλακώσουν καλά.
  • Ανακατεύουμε γιαούρτι με λίγο λάδι, αλάτι και ζάαταρ. 
  • Γαρνίρουμε τις ψητές μελιτζάνες και πασπαλίζουμε με ρόδι, μαϊντανό και ελαιόλαδο.
Για τις ψητές ντομάτες
  • Αφαιρούμε το κοτσάνι και ψήνουμε τις ντομάτες για 35′-40′.
  • Αφού κρυώσουν τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε κρεμμύδι, πάπρικα, ελαιόλαδο, αλάτι και μαϊντανό. 
  • Σερβίρεται κρύα.

Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram

ΑΑΔΕ: Αλλάζει “πρόσωπο” το πληροφοριακό σύστημα ΤΑΧΙS -Τι πρ...

Πάρε και εσύ μέρος στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής κ...

Γυναικοκτονία στο Αγρίνιο: Συνελήφθη ο 30χρονος πρώην σύντρο...

ΓΣΕΕ: Αιτήματα Συνδικάτων ενόψει της συνδιάσκεψης των Ηνωμέν...

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Ρυθμός ανάπτυξης και πληθωρισμός θα κα...

Μπόνους στο επίδομα θέρμανσης για το ηλεκτρικό ρεύμα – Πότε ...

Το SBTi πιστοποιεί την εγκυρότητα των στόχων του Ομίλου ΔΕΗ ...

Έρχονται ιπτάμενα ταξί μέχρι το 2026 – Με αφετηρία Αθήνα και...

Νίκη Κεραμέως: "Αύξηση 46% στον κατώτατο μισθό έως το 2027"

Έφυγε από τη ζωή στα 80 της η Βάσω Παπανδρέου – Ποια ήταν η ...