Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Mετά το Πάσχα η υποβολή φορολογικων δηλώσεων στο Taxis

Μετά το Πάσχα αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Taxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Σε ευρεία ...


Μετά το Πάσχα αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Taxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών προχθές μπήκαν στο «τραπέζι» οι (πολλές) εκκρεμότητες που αφορούν στην φετινή εκκαθάριση, ωστόσο δεν υπήρξαν ακόμη όλες οι απαντήσεις.

Έτσι, δεδομένου ότι οι εκκρεμότητες αφορούν άμεσα στο τελικό αποτέλεσμα της εκκαθάρισης, θεωρείται πλέον εξαιρετικά δύσκολο να έχει οριστικοποιηθεί η εικόνα στις τρεις εβδομάδες που μας χωρίζουν μέχρι να μπούμε στην Μεγάλη Εβδομάδα.

Αυτό σημαίνει βέβαια ότι και φέτος, η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα διαρκέσει τουλάχιστον για ολόκληρο τον Ιούλιο χωρίς να αποκλείεται να χρειαστεί και φέτος περισσότερος χρόνος.

Ορατό επίσης είναι το ενδεχόμενο και ο φετινός φόρος εισοδήματος –αισθητά μειωμένος σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό- να χρειαστεί να πληρωθεί σε 8 μηνιαίες δόσεις ώστε η τελευταία δόση να καταβληθεί μέχρι τον Φεβρουάριο.

Η «εξίσωση» των φετινών φορολογικών δηλώσεων είναι δύσκολο να επιλυθεί.

Το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να καταλήξει στην τελική συνταγή ελάφρυνσης των φορολογουμένων για να μην επιβαρυνθούν από τα τεκμήρια αλλά και σε μια λύση που θα απαλλάξει τους καταναλωτές από πιθανά πρόστιμα για το γεγονός ότι δεν πραγματοποίησαν αρκετές ηλεκτρονικές πληρωμές (σ.σ το 30% του δηλωθέντος εισοδήματος).

Τόσο τα τεκμήρια όσο και τα πρόστιμα για τις ηλεκτρονικές πληρωμές, επηρεάζουν το τελικό ύψος της εκκαθάρισης.

Επίσης, χρειάζεται να αποφασιστεί ο τελικός αριθμός των δόσεων για την πληρωμή του φόρου, να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την έκπτωση φόρου που θα δοθεί σε όσους έκαναν ενεργειακές αναβαθμίσεις στα ακίνητά τους και φυσικά να αποφασιστεί τι θα γίνει με τα ανείσπρακτα ενοίκια (σ.σ οι ιδιοκτήτες ζητούν να μην φορολογηθούν για εισόδημα που δεν έχουν εισπράξει χωρίς να προσφύγουν στα δικαστήρια η τουλάχιστον χωρίς να ασκήσουν ένδικα μέσα.


Πηγη: moneyreview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram