Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 30-34 από 29 Μαΐου

Ανοίγει το Σάββατο 29 Μαΐου η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των πολιτών ηλικίας 30-34 ετών με όλα τα εμβόλια, ανακοί...


Ανοίγει το Σάββατο 29 Μαΐου η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των πολιτών ηλικίας 30-34 ετών με όλα τα εμβόλια, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας και τον εμβολιασμό.

Όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 35-39 ετών και μέχρι το μεσημέρι είχαν κλειστεί περισσότερα από 102.000 ραντεβού.

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός σήμερα θα ξεπεραστούν οι 5.2 εκατ. εμβολιασμοί.

Ο κ. Κικίλιας μίλησε για βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, καθώς ο 7ήμερος μέσος όρος είναι 1.775 επιβεβαιωμένα κρούσματα καθημερινά.

Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 37 έτη, ενώ για τρίτη εβδομάδα συνεχίζεται η αύξηση κρουσμάτων σε νεαρότερες ηλικίες. Τα ενεργά κρούσματα είναι 16.838, υποχωρώντας σημαντικά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Όλες οι περιφέρειες της χώρας παρουσιάζουν σταθεροποίηση ή μείωση κρουσμάτων.

Εμβόλιο AstraZeneca: Δεν αλλάζουν τα ηλικιακά όρια

Τη συνέχιση των εμβολιασμών σύμφωνα με το πρόγραμμα, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολισμών, Μαρία Θεοδωρίδου, που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, μετά την εμφάνιση θρομβοεμβολικών επεισοδίων για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ειδικότερα, τόνισε ότι έχουν καταγραφεί πέντε περιστατικά θρομβώσεων μετά από εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca. Όπως είπε, πρόκειται για τέσσερις γυναίκες και έναν άνδρα 35 ετών. Πρόσθεσε ότι ένας ασθενής ανάρρωσε, τρεις νοσηλεύονται, ενώ μια γυναίκα κατέληξε.


Πηγη: H KAΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram