Κ αταπληκτική, ανεπανάληπτη, θρεπτική και εντελώς πατροπαράδοτη συνταγή για σούπα μοσχάρι με τραχανά. Υλικά: 1/2 κιλό μοσχάρι κομμέ...
Καταπληκτική, ανεπανάληπτη, θρεπτική και εντελώς πατροπαράδοτη συνταγή για σούπα μοσχάρι με τραχανά.
Υλικά:
- 1/2 κιλό μοσχάρι κομμένο κομμάτια
 - 100 γραμμάρια φέτα
 - αλάτι
 - φρέσκοτριμένο πιπέρι
 - 1 κρεμμύδι καθαρισμένο
 - 1 ντομάτα καθαρισμένη
 - 2 πατάτες
 - 2 φλυτζάνια τραχανάς γλυκός
 - 3 κουταλιές ελαιόλαδο
 
Εκτέλεση:
- Πλύντε τα κομμάτια του μοσχαριού.
 - Πάρτε μια χύτρα, βάλτε μέσα το μοσχάρι και νερό ίσα να το καλύψει και με ανοικτό καπάκι βάλτε στο φουλ το μάτι της κουζίνας να πάρει βράση.
 - Στο μεταξύ, καθαρίστε τις 2 πατάτες, το κρεμμύδι και την ντομάτα.
 - Αν θέλετε τη σούπα πιο κόκκινη απλά βάλτε και άλλη ντομάτα.
 - Μην τα κόψετε, ολόκληρα θα μπουν μέσα.
 - Μόλις πάρει βράση, χύστε το νερό αυτό, προσθέστε όλα τα λαχανικά και βάλτε νέο νερό.
 - Τώρα το νερό να είναι μέχρι να καλύπτει σχεδόν και τα λαχανικά. Προσοχή: μην το παρακάνετε με το νερό.
 - Ρίξτε αλάτι και φρέσκο πιπέρι, κλείστε την χύτρα με το καπάκι και βάλτε την να βράσει τα υλικά για 30 λεπτά για να γίνουν λουκούμι.
 - Στα 5 λεπτά όμως μην ξεχάσετε να χαμηλώσετε τη φωτιά στο μισό.
 - Μετά τα 30 λεπτά, είστε σχεδόν έτοιμοι.
 - Βγάζετε τον ατμό από την χύτρα, ανοίγετε το καπάκι, και αφαιρείτε για λίγο το μοσχάρι.
 - Ξανά βάζετε τη χύτρα πάνω στο μάτι, μέτρια φωτιά.
 - Ρίχνετε μέσα τα 2 φλυτζάνια τραχανά, χυμό από μισό καλό λεμόνι, 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύετε συνεχώς.
 - Σε 1-2 λεπτά μόλις πάρει βράση ρίχνετε και το μοσχάρι μέσα και ανακατεύετε με μια πηρούνα ώστε να διαλυθούν σιγά σιγά τα λαχανικά. Εδώ ίσως χρειάζεται ήδη να ρίξετε και 1 φλυτζάνι νερού.
 - Αφήνετε να βράσει με ανοικτό καπάκι, για 10 λεπτά, αλλά ανακατεύετε συνέχεια και μόλις δείτε ότι πάει να πήξει προσθέστε από ένα φλυτζάνι νερού.
 - Τέλος, ψιλοκόβετε σε κυβάκια μικρά 100 γραμμάρια φέτα και τα ρίχνετε μέσα.
 - Ανακατεύετε καλά με την πηρούνα να διαλυθούν όλα μαζί.
 - Οι μερακληδες μπορείτε αν θέλετε να καπακώσετε τη χύτρα για 5-10 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά, αρκεί να έχετε το νου σας να έχει υγρά.
 - Αν δεν θέλετε να το διακυνδυνεύσετε αφήστε την ανοιχτή να βράζει τον τραχανά. Συνολικά το βράσιμο του τραχανά δεν παίρνει πάνω από 15 λεπτά...
 - Βάλτε τη ζεστή σε ένα βαθύ πιάτο .
 
Καλή σας όρεξη...ΧΕΛΛΑΔΑ


 Follow on Instagram

Δεν υπάρχουν σχόλια
Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας