Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Κριθαράκι κοκκινιστό με φέτα

Ε να πιάτο που θυμίζει τα φαγητά της μαμάς, φτιαγμένο όμως από τα χεράκια σας εύκολα και γρήγορα. Ό,τι πρέπει για χειμωνιάτικες μέρες, μ...



Ενα πιάτο που θυμίζει τα φαγητά της μαμάς, φτιαγμένο όμως από τα χεράκια σας εύκολα και γρήγορα. Ό,τι πρέπει για χειμωνιάτικες μέρες, μαζί με μια φέτα φρέσκο ψωμί και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Υλικά:
  • 4κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή στην πρέσα
  • 1 κούπα κριθαράκι μέτριο ή χοντρό
  • 2 1/2-3 κούπες νερό ζεστό
  • 1 πράσινη πιπεριά κέρατο σε ροδέλες
  • 2 ντομάτες φρέσκες περασμένες στο μούλτι ή μισό κον-κασέ
  • αλάτι-πιπέρι
  • φέτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
  • Βάζετε το λάδι ή το βούτυρο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε μέχρι να γίνουν.
  • Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και ανακατεύετε καλά για να λαδωθεί παντού.
  • Προσθέτετε το νερό, την ντομάτα, την πιπεριά και το αλάτι και ανακατεύετε μια-δυο φορές. Σκεπάζετε το φαγητό και το αφήνετε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να μείνει λίγη σάλτσα.
  • Σερβίρετε το κριθαράκι στα πιάτα και τρίβετε από πάνω φέτα και αρκετό πιπέρι.

Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram