Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Επιστολή Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων Ήχου για την απαγόρευση μουσικής

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΝΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Σε επιστ...


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ

ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΝΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Σε επιστολή που απέστειλαν οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων Ήχου που απέστειλαν προς τα αρμόδια Υπουργεία, επισημαίνουν τα ακόλουθα:

1. «ΟΡΓΑΝΙΣΜΌΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝ.Π.Ε.», με διακριτικό τίτλο ΑΠΟΛΛΩΝ που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Σαπφούς αρ. 10, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο του Δ. Σ. κ, Γρηγόρη Λαμπριανίδη.
2. «Η Αυτοδιαχείριση Αστικός συνεταιρισμός περιορισμένης ευθύνης» με διακριτικό τίτλο ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κοραή αρ. 3, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Νίκο Αντύπα.
3. «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΈΝΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΈΡΓΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ», με διακριτικό τίτλο ΕΔΕΜ, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Παπαδιαμαντοπούλου αρ.7, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Φοίβο Δεληβοριά.
4. «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ- ΕΡΜΗΝΕΥΤΩΝ ΣΥΝ.Π.Ε.», με διακριτικό τίτλο ΕΡΑΤΩ, που εδρεύει στην Αθήνα οδός Λαζάρου Σώχου αρ. 4, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο του Δ. Σ. κ. Μανώλη Φάμελλο.
5. «GEA – GRAMMO, ΕΡΑΤΩ, ΑΠΟΛΛΩΝ, ΕΝΙΑΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΜΗΝΕΥΤΩΝ/ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ» και τον διακριτικό τίτλο GEA – GRAMMO, ΕΡΑΤΩ, ΑΠΟΛΛΩΝ, που εδρεύει στην Αθήνα οδός Λαζάρου Σώχου αρ. 4, όπως νομίμως εκπροσωπείται, από την Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Μαργαρίτα Μάτσα.
6. «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΗΧΟΥ Ή ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ», με διακριτικό τίτλο GRAMMO που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Λαζάρου Σώχου αρ. 4, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από την Πρόεδρο του Δ. Σ. κ. Μαργαρίτα Μάτσα.

ΠΡΟΣ:

1. Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Υπόψη Αξιότιμου Υπουργού Πολιτικής Προστασίας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
2. Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Υπόψη Αξιότιμου Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκο Χαρδαλιά
3. Υπουργείο Υγείας Υπόψη Αξιότιμου Υπουργού Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια

"Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί και Υφυπουργοί,
Η ανακοίνωση για το «άνοιγμα» των καταστημάτων εστίασης συνοδεύεται από μία απαγόρευση: Τη χρήση Μουσικής!!!!

Πρόκειται περί απαγόρευσης που είναι ζήτημα αν έχει ένα προηγούμενο παγκοσμίως…

Mε δεδομένο ότι επιτρέπεται μόνον η λειτουργία εξωτερικών/υπαίθριων χώρων, η απαγόρευση αυτή είναι, επιεικώς, ακατανόητη.

Οι Οργανισμοί μας και το σύνολο των Δικαιούχων που εκπροσωπούν, σας μεταφέρουν την ΕΚΠΛΗΞΗ την ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ, αλλά πια και την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ τους.

ΕΚΠΛΗΞΗ. Γιατί η κρατική απαγόρευση πλήττει και διώκει την Μουσική και την Τέχνη.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ. Γιατί πλήττεται και το τελευταίο εισόδημά μας, αυτό από τη δημόσια εκτέλεση ηχογραφημένης μουσικής.

Η κρατική απαγόρευση, που συμπίπτει με την έναρξη του τουρισμού, φανταζόμαστε θα συμφωνείτε ότι εκθέτει και προσβάλλει την χώρα διεθνώς.

Αναλογισθείτε ότι όλα τα μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας εφαρμόζονται, υπό το πρίσμα της αρχής της αναλογικότητας.

Η απαγόρευση της χρήσης μουσικής είναι βάρβαρο, δυσανάλογο και αντιαισθητικό μέτρο.

Αντί της απαγόρευσης, που πρέπει να ανακληθεί αμέσως, είμαστε βέβαιοι ότι αρκεί μία ΣΥΣΤΑΣΗ για τη χρήση μουσικής σε συγκεκριμένη ένταση, στην οποία πρέπει να προβείτε.

Με τιμή
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Οργανισμών

AΠΟΛΛΩΝ
ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
ΕΔΕΜ
ΕΡΑΤΩ
GEA
GRAMMO"


Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram