Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Λευτέρης Αβραμακης: "Η επιτελική προχειρότητα και ανικανότητα της κυβέρνησης στερεί από τον αγροτικό κόσμο τους αναγκαίος εργάτες γης"

Την επιτελική ανικανότητα της κυβέρνησης να ρυθμίσει απλές διαδικασίες για την έλευση των εργατών γης από τρίτες χώρες προκειμένου να απ...



Την επιτελική ανικανότητα της κυβέρνησης να ρυθμίσει απλές διαδικασίες για την έλευση των εργατών γης από τρίτες χώρες προκειμένου να απασχοληθούν στις αγροτικές εργασίες όπως γίνεται κάθε χρόνο, καταγγέλλουν με ερώτησή τους στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. 6892/27.05.2021),  26 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης.

Συγκεκριμένα οι Βουλευτές τονίζουν ότι μεταξύ των δικαιολογητικών, που συνοδεύουν την αίτηση για μετάκληση εργατών γης, προβλέφθηκε η προσκόμιση της Ενιαίας δήλωσης καλλιέργειας ή ενιαία δήλωση εκτροφής του άρθρου 9 του ν. 3877/2010 (Α’ 160). Με ευθύνη όμως του ΟΠΕΚΕΠΕ και της κυβέρνησης, οι αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) ξεκίνησαν την περίοδο που έπρεπε να έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Την περυσινή χρονιά, οι αιτήσεις κατατίθεντο από 15/3 έως 15/5, ενώ φέτος μόλις πρόσφατα ξεκίνησαν. Το αποτέλεσμα είναι για τη συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών και των κτηνοτρόφων να μην έχουν ακόμα υποβληθεί οι σχετικές αιτήσεις και άρα να μην μπορούν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες για την μετάκληση εργατών γης από τρίτες χώρες, την περίοδο που τους χρειάζονται. Η κυβέρνηση λοιπόν μεταξύ των δικαιολογητικών που ζητά για την έγκριση μετάκλησης εργατών γης, προβλέπει έγγραφα που με δική της ευθύνη δεν έχουν στα χέρια τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι.

Κατά συνέπεια σε μια χρονιά που ούτως ή άλλως τα εισοδήματα του αγροτικού κόσμου έχουν μειωθεί σημαντικά ενώ το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί εξίσου σημαντικά, η επιτελική ασυνεννοησία των συναρμόδιων Υπουργών, στερεί από την πρωτογενή παραγωγή τα αναγκαία αυτή την περίοδο εργατικά χέρια θέτοντας σε κίνδυνο  την έγκαιρη ολοκλήρωση των αγροτικών εργασιών αυτής της εποχής.

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε σχετικά:

«Η «επιτελική κυβέρνηση» της ΝΔ δεν μπορεί να συντονιστεί ούτε στις πιο απλές διαδικασίες. Το γεγονός ότι για να μπορέσει να προσλάβει τους αναγκαίους εργάτες γης ο αγροτικός κόσμος, προβλέπονται δικαιολογητικά που δεν μπορούν ακόμα να εκδοθούν με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ είναι οξύμωρο και συνιστά σαφέστατο εμπαιγμό των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Είναι πρωτοφανές το κράτος να ζητά έγγραφα που με δική του ευθύνη δεν εκδίδονται ακόμα. Η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών και των κτηνοτρόφων δεν έχουν και δεν θα μπορούσαν να έχουν ολοκληρώσει τις αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) δεδομένου ότι μόλις πρόσφατα ξεκίνησαν οι διαδικασίες υποβολής των αιτήσεων. Είναι πλέον γνωστά σε όλους τα προβλήματα λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ που έχει προκαλέσει η «επιτελική κυβέρνηση». Το γεγονός όμως ότι σε μια χρονιά ραγδαίας μείωσης των εισοδημάτων και παράλληλης αύξησης του κόστους, η κυβέρνηση με αποκλειστική δική της ευθύνη στερεί από αγρότες και κτηνοτρόφους τους αναγκαίους αυτή την εποχή εργάτες γης, συνιστά ένα νέο πλήγμα στον αγροτικό κόσμο. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να επιλύσει τάχιστα τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε για να μπορέσουν να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι αγροτικές εργασίες αυτής της εποχής και να μην υποστούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μια νέα οικονομική καταστροφή».

ΧΕΛΛΑΔΑ

Η Ενημέρωση για τους Αγρότες - Κτηνοτρόφους στο www.AgroNews365.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram