Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Άρση του lockdown: Τι αλλάζει στις ζωές μας από την Παρασκευή - Τέλος τα SMS, ελεύθερες οι υπερτοπικές μετακινήσεις

Την άρση κι άλλων περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας από την Παρασκευή 14 Μαΐου, οπότε και και ανοίγει ...


Την άρση κι άλλων περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας από την Παρασκευή 14 Μαΐου, οπότε και και ανοίγει ο τουρισμός, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Τις ανακοινώσεις έκανε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, σημειώνοντας ότι η χώρα μας ανοίγει με ασφάλεια και τον τουρισμό. Όπως υπογράμμισε, "για τον επόμενο 1,5 μήνα και έως το τέλος Ιουνίου που αναμένουμε με πιο μαζικό τρόπο τις τουριστικές ροές, οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε να βελτιώνουμε κάθε εβδομάδα το επιδημιολογικό προφίλ της χώρα μας. Αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει συλλογικά ως κοινωνία να κερδίσουμε". Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε την περαιτέρω ελάφρυνσης των περιοριστικών μέτρων.

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 14 Μαΐου:

-Η απαγόρευση κυκλοφορίας μετακινείται πλέον στις 12.30 το βράδυ

-Καταργούνται τα γραπτά μηνύματα προς το 13033 και το 13032

-Καταργούνται οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

-Καθώς καταργούνται τα sms για τις μετακινήσεις, από την ίδια ημέρα το λιανεμπόριο επιστρέφει στη λειτουργία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρητικότητας 1 πελάτη/25 τμ, δηλαδή καταργείται η μέθοδος του click-in-a shop και του click away.

Στη συνέχεια υπενθύμισε ότι:

-Στις 17 Μαΐου ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

-Στις 21 Μαΐου επαναλειτουργούν οι θερινοί κινηματογράφοι

-Στις 28 Μαΐου ξεκινούν τα ανοικτά πολιτιστικά θεάματα και ακροάματα

Τον Ιούνιο ανοίγουν οι εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα (πχ σε γάμους και βαφτίσεις), όπως ανακοίνωσε ο Άκης Σκέρτσος.

Σημείωσε ότι θα συνεχιστεί όλο τον Μάιο η απαγόρευση της ζωντανής μουσικής στα καταστήματα εστίασης, καθώς όπως είπε, η μουσική "μας αναγκάζει να φωνάζουμε περισσότερο και να εκτοξεύουμε πιθανώς μολυσματικά σταγονίδια. Είναι μια μικρή θυσία που πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε και αυτό τον μήνα".

Με Green Pass στα νησιά

Με τη χρήση της ελληνικής εκδοχής του Green Pass θα γίνονται οι εσωτερικές μετακινησεις από και προς τα νησιά είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, διευκρινίζοντας πως αυτό δεν ισχύει για τα ταξίδια σε Εύβοια, Λευκάδα και Σαλαμίνα.

Συγκεκριμένα, για την κράτηση του εισιτηρίου του θα απαιτείται να διαθέτει κάποιος είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 μέρες από τη 2η δόση) είτε αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών, αρνητικό rapid test 24 ωρών ή αρνητικό self test 24 ωρών. Επίσης κάποιος μπορεί να ταξιδέψει και με βεβαίωση νόσησης (2 μήνες μετά τη νόσηση και έως 9 μήνες).

Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.


Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram