Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Ενοίκια Ιουλίου: Ποιοι θα τα πληρώσουν ολόκληρα - Ποιοι μένουν στη λίστα με την πλήρη απαλλαγή

Επιστροφή στην κανονικότητα για καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες ακινήτων από τον Ιούλιο: Κανονικά ολόκληρο το ενοίκιο θα καταβάλο...


Επιστροφή στην κανονικότητα για καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες ακινήτων από τον Ιούλιο: Κανονικά ολόκληρο το ενοίκιο θα καταβάλουν τον ερχόμενο μήνα οι επιχειρηματίες του λιανεμπορίου και της εστίασης, επαγγελματίες του τουρισμού, αλλά και εταιρείες μεταφορών, δραστηριότητες που είχαν πλήρη απαλλαγή τον Ιούνιο. Η λίστα των «κουρεμένων» ενοικίων περιορίζεται πια στα… απολύτως απαραίτητα, με πολύ συγκεκριμένα επαγγέλματα να παραμένουν σε αυτή.

Ημέρα πληρωμών αποζημιώσεων «κουρεμένου» ενοικίου μηνός Μαΐου η σημερινή. Προκαταβολικά –όπως και τον προηγούμενο μήνα- θα λάβουν τις αποζημιώσεις για τα μηδενικά ή κουρεμένα ενοίκια του Μαΐου, οι εκμισθωτές ακινήτων. Για να λάβει όμως κάποιος τα ποσά που του αναλογούν θα έπρεπε να έχει φροντίσει να υποβάλει μέσα στις προθεσμίες που τέθηκαν την δήλωση Covid. Και όχι μόνο αυτό αλλά αν δεν υπέβαλε δήλωση για τον Απρίλιο τότε κινδυνεύει να του πάρει πίσω η Εφορία και το ποσό που εισέπραξε για εκείνον τον μήνα!
Δεδομένου ότι ακολουθήθηκε το «μοντέλο» της προκαταβολής αποζημίωσης ενεργοποιείται η διάταξη που αναφέρει ότι αν δεν υποβληθεί «Δήλωση Covid» εντός της προθεσμίας, το ποσό καθίσταται απαιτητό και ξεκινά διαδικασία αναζήτησής του ως αχρεωστήτως καταβληθέντος: Δηλαδή η Εφορία αν διαπιστώσει ότι δεν έχει γίνει η απαραίτητη δήλωση από τον ιδιοκτήτη ακινήτου θα ζητήσει πίσω τα χρήματα που του κατέβαλε.

Ποιοι πληρώνουν και ποιοι όχι ενοίκιο τον Ιούλιο
Η κρατική στήριξη πάντως σε επαγγελματίες δια της μεθόδου της απαλλαγής από την πληρωμή ενοικίου και ταυτόχρονα των ιδιοκτητών ακινήτων με κάλυψη μέρους της «χασούρας» τους αρχίζει να… «σβήνει». Από τον Ιούλιο πολύ συγκεκριμένοι ΚΑΔ θα ενταχθούν στην λίστα μηδενικού ενοικίου: Πλήρης απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου για τον ερχόμενο μήνα προβλέπεται μόνο για τις επιχειρήσεις στις οποίες επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα λειτουργίας στα τέλη Ιουνίου, όπως επιχειρήσεις του πολιτισμού και αθλητισμού, δραστηριότητες που σχετίζονται με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και εκθέσεων, πάρκα αναψυχής και επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή. Επιπλέον, εντάσσονται και τα γυμναστήρια, για τα οποία ίσχυε απαγόρευση δραστηριότητας έως πρόσφατα και λειτουργούν ακόμη με σημαντικούς περιορισμούς.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως τουρισμός, εστίαση και εταιρείες μεταφορών που δεν πλήρωναν ενοίκιο τον Ιούνιο από τον μήνα που μπαίνει θα πληρώσουν ολόκληρο το συμφωνηθέν μίσθωμα. Το ίδιο θα συμβεί και με το λιανεμπόριο που τον μήνα που φεύγει πλήρωνε το 60% του ενοικίου. Η καταβολή μειωμένου ενοικίου κατά 40% τον Ιούλιο ισχύει μόνο για την κύρια κατοικία των εργαζόμενων που θα τεθούν σε αναστολή τον μήνα που έρχεται, καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών αυτών.

Εξόφληση αποζημιώσεων και στους υπεκμισθωτές
Επιστρέφοντας στις σημερινές πληρωμές, πρέπει να σημειωθεί πως θα εξοφληθούν και ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν πληρώθηκαν για τον Απρίλιο, ενώ θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις για τις υπεκμισθώσεις ενός ακινήτου, για τις οποίες έχουν ήδη υποβληθεί αιτήσεις καταβολής αποζημίωσης από τους αρχικούς ιδιοκτήτες. H πλατφόρμα για την υποβολή δηλώσεων COVID Μαΐου θα ανοίξει την 1η Ιουλίου. Ενώ, από τις 5 έως τις 20 Ιουλίου:

  • θα αναρτηθούν ειδοποιήσεις λαθών και θα αποσταλούν μηνύματα στους ενδιαφερόμενους, και
  • θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις Ιανουαρίου – Απριλίου 2021. Μεταξύ αυτών, και για υποβολή αρχικών δηλώσεων για υπεκμισθώσεις ενός ακινήτου.

Επίσης, κατά το ίδιο διάστημα θα δοθεί η δυνατότητα υποβολής:

  • τροποποιητικών δηλώσεων για υπεκμισθώσεις με πολλά ακίνητα για το 2020 και το 2021, και
  • αρχικών δηλώσεων COVID από εκμισθωτές σε αλυσίδες υπεκμισθώσεων για τις οποίες δεν έχει υποβληθεί δήλωση COVID για το 2020.

Πότε θα γίνουν οι επόμενες πληρωμές
Η επεξεργασία και η καταβολή των αποζημιώσεων για τις δηλώσεις που θα υποβληθούν μέχρι τις 20 Ιουλίου, θα διενεργηθεί μέχρι το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Μέσα στο διάστημα αυτό θα επιλυθούν και επιμέρους προβλήματα που έχουν ανακύψει από τη μέχρι τώρα διαχείριση των αιτήσεων αυτών. Είναι πολύ σημαντικό οι δικαιούχοι των αποζημιώσεων:

  • Να μην ξεχάσουν να δηλώσουν τον λογαριασμό ΙΒΑΝ στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του myTAXISnet, ώστε να καταστεί εφικτή η καταβολή των αποζημιώσεων σε αυτούς.
  • Να υποβάλουν δηλώσεις COVID για τους μήνες που έχουν λάβει προκαταβολή αποζημίωσης, γιατί αλλιώς χάνουν το δικαίωμα αποζημίωσης και θα πρέπει γι’ αυτούς να κινηθεί η σχετική διαδικασία αναζήτησης των ποσών που έλαβαν.

Πηγη: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram