Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Ιδιώτες - συντάξεις: Τι λεφτά θα παίρνουν λογιστές - δικηγόροι – Σε ποια Ταμεία θα γίνει η αρχή

Η αντίστροφη μέτρηση για την εμπλοκή ιδιωτών στην απονομή συντάξεων έχει αρχίσει, καθώς το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμέ...


Η αντίστροφη μέτρηση για την εμπλοκή ιδιωτών στην απονομή συντάξεων έχει αρχίσει, καθώς το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις και οι εγκύκλιοι που θα ξεκαθαρίζουν το πλαίσιο της συμμετοχής τους στο εγχείρημα αλλά και το ύψος της αμοιβής που θα λαμβάνουν.

Με τις έως τώρα πληροφορίες του enikonomia.gr γνωρίζουμε ότι η αμοιβή των πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών θα ανέρχεται σε 150 ευρώ ανά φάκελο, ενώ το «πλαφόν» για κάθε επιστήμονα θα είναι οι τέσσερις συνταξιοδοτικές αποφάσεις. Η αρχή θα γίνει από τα τρία μεγάλα ταμεία, το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ, ενώ στη συνέχεια, εφόσον χρειαστεί, οι επιστήμονες θα εμπλακούν στο δημόσιο και τα πρώην ταμεία των επιστημόνων.

Υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εργασίας επισημαίνουν στο enikokomia.gr ότι η εμπλοκή των ιδιωτών στην απονομή συντάξεων είναι καθοριστικής σημασίας για την αποκλιμάκωση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης. Κι αυτό, γιατί εκτιμούν ότι με τη συμμετοχή τους σχεδόν θα διπλασιαστεί η ροή των απονομών. Αυτό σημαίνει ότι με την συμμετοχή τους θα εκδίδονται περίπου 40 συντάξεις τον μήνα, από περίπου 20.000 που εκδίδονται σήμερα.
Εν τω μεταξύ οι υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης παρατηρούν ένα νέο κύμα φυγής προς σύνταξη από χιλιάδες ασφαλισμένους. Το μεγαλύτερο μέρος των ασφαλισμένων σπεύδει να αποχωρήσει υπό τον φόβο της κατάργησης των σημερινών μεταβατικών διατάξεων που δίνουν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης τους πολύ πριν από το 67ο έτος ηλικίας, ετοιμάζουν τους συνταξιοδοτικούς φακέλους τους. 

Ωστόσο, υπηρεσιακά στελέχη του ΕΦΚΑ τονίζουν ότι στην πόρτα της εξόδου βρίσκονται και χιλιάδες εκπαιδευτικοί, οι οποίοι εξαιτίας της πρόσφατης απόφασης του υπουργείου Παιδείας να αλλάξει τις προθεσμίες για τις αιτήσεις παραίτησης τους ετοιμάζουν τα χαρτιά τους για σύνταξη.

Παράλληλα με την εμπλοκή των ιδιωτών στη διαδικασία απονομής συντάξεων ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης συνεχίζει την εργώδη προσπάθεια για την μετάβαση των ταμείων στην ψηφιακή εποχή, ενώ δεν σταματά τις οργανωτικές αλλαγές, αλλά και την ενίσχυση των τμημάτων απονομής με προσωπικό. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πρόσληψης 100 έμπειρων συμβασιούχων, οι οποίοι θα συμβάλλουν στην επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης συντάξεων, ενώ στην δύσκολη αυτή αποστολή θα συμβάλουν και όσοι ενταχθούν στον ΕΦΚΑ μέσα από προγράμματα, όπως είναι αυτό της Κοινωφελούς Εργασίας, το οποίο αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι.


Πηγγ: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram