Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Μπρόκολο και Κουνουπίδι Ογκρατέν

Ε να εντυπωσιακό πιάτο με πλούσια γεύση, νοστιμιά και χρώμα στο τραπέζι που σερβίρεται ως γαρνιτούρα αλλά και ως κυρίως! Υλικά: 400...



Ενα εντυπωσιακό πιάτο με πλούσια γεύση, νοστιμιά και χρώμα στο τραπέζι που σερβίρεται ως γαρνιτούρα αλλά και ως κυρίως!

Υλικά:
  • 400 γραμ. φουντίτσες κουνουπίδι
  • 400 γραμ. φουντίτσες μπρόκολο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 300 γραμ. ρύζι μπασμάτι
  • 2 φλ. ζωμός λαχανικών ή κότας
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα τυριού
  • 150 γραμ. ροκφόρ ή γκοργκοντζόλα
  • 600 ml φρέσκο γάλα
  • 50 γραμ. βούτυρο
  • 50 γραμ. αλεύρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα
  • 1/3 φλ. τρίμματα ψωμιού
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση:
  • Για το κουνουπίδι και μπρόκολο ογκρατέν, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε για 5΄, να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά. Προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε μία φορά για να μη σπάσουν οι κόκκοι ρυζιού και αποβάλουν το άμυλό τους (τότε θα λασπώσει). Αλατοπιπερώνουμε.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 2 και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30΄. Εάν δεν το ανακατέψετε θα παραμείνει σπυρωτό.
  • Όσο βράζουμε το πιλάφι ετοιμάζουμε τη σάλτσα τυριού. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα για 1΄-2΄ και προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο. Αφήνουμε την κρέμα να δέσει και να πάρει βράση. Βράζουμε 4΄-5΄ να πυκνώσει ελαφρά. Λιώνουμε το τυρί με πιρούνι, το προσθέτουμε στη σάλτσα, καθώς και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο.
  • Σε αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάμε τις φουντίτσες κουνουπίδι για 4΄-5΄ και τις στραγγίζουμε με τρυπητή κουτάλα. Στο ίδιο νερό ζεματάμε το μπρόκολο για 4΄-5΄. Το στραγγίζουμε. Ανάβουμε το γκριλ. Λαδώνουμε ελαφρά ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος. Απλώνουμε μέσα το πιλάφι και το στρώνουμε με κουτάλι. Από πάνω, εναλλάξ, τοποθετούμε μπρόκολο και κουνουπίδι σαν σκακιέρα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τυριού.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την παρμεζάνα, τον μαϊντανό και τα ψίχουλα. Πασπαλίζουμε τα υλικά. Τοποθετούμε το ταψί κάτω από το γκριλ για 3΄-4΄ μέχρι να λιώσει το τυρί στην επιφάνεια και να κάνει κρούστα.

Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram