Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Λαζάνια με κιμά

Υλικά: 500γρ κιμά 1 πακέτο ντομάτα 1 1/2 πακέτο λαζάνια Ρίγανη Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη Αλάτι Πιπέρι Μοσχοκάρυδο Γι...



Υλικά:
  • 500γρ κιμά
  • 1 πακέτο ντομάτα
  • 1 1/2 πακέτο λαζάνια
  • Ρίγανη
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
Για τη Μπεσαμέλ:
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • Μισό φλιτζάνι λάδι
  • 100γρ βούτυρο
  • Μοσχοκάρυδο
  • Λίγο αλάτι
  • 1 1/2 λίτρο γάλα

Εκτέλεση:
  • Τον κιμά το φτιάχνουμε όπως για τα μακαρόνια με κιμά,αλλά χωρίς κρεμμύδι. Βάζουμε μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
  • Για την μπεσαμέλ λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το λάδι, προσθέτουμε σιγά, σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια δεν το αφήνουμε, μόλις έχει γίνει σαν κρέμα το αλεύρι 
  • Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε σιγά 
  • Ρίχνουμε μοσχοκάρυδο και λίγο αλάτι και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα. 
  • Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 10 λεπτά πριν να το στρώσουμε.
  • Περνούμε το ταψί μας πρώτη στρώση μόνο μπεσαμελ και τα φύλλα
  • Στη συνέχεια στρώνουμε μπεσαμελ, κιμά φύλλα, μέχρι να γέμιση το ταψί. 
  • Τελευταία στρώση φύλλα, μπεσαμελ και μπόλικο τυρί για ογκρατέν.
  • Στο φούρνο 200 βαθμούς για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram