Υλικά: Πατάτες μεγάλες 6 τεμ Γαρίδες καθαρισμένες 250 γρ Κρεμμυδάκια φρέσκα 2 τεμ ψιλοκομμένα Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες Κεφα...
Υλικά:
- Πατάτες μεγάλες 6 τεμ
 - Γαρίδες καθαρισμένες 250 γρ
 - Κρεμμυδάκια φρέσκα 2 τεμ ψιλοκομμένα
 - Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
 - Κεφαλογραβιέρα 80 γρ τριμμένη
 - Πράσο 1/2 μόνο το άσπρο μέρος ψιλοκομμένο
 - Ελαιόλαδο 1/2 κούπα τσαγιού
 - Μπέικον 70 γρ ψιλοκομμένο
 - Αλάτι- πιπέρι
 - Πάπρικα γλυκιά 1/2 κουταλάκι του γλυκού
 - Μαϊντανός ψιλοκομμένος 1/2 ματσάκι
 - Μαργαρίνη 20 γρ
 
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, βγάζουμε την ψίχα με ένα κουταλάκι και τις βάζουμε σε νερό.
 - Πλένουμε τις γαρίδες ,τις βάζουμε να στραγγίξουν και τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με αλάτι,πιπέρι,πάπρικα το οποίο τοποθετούμε στο ψυγείο.
 - Βράζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό για λίγα λεπτά τις πατάτες, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
 - Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο, τα βάζουμε σε κατσαρολάκι με λίγο νερό να πάρουν για λίγα λεπτά μια βράση και να μαλακώσουν.
 - Σε ρηχή κατσαρόλα αφήνουμε το μισό από το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τις πατάτες να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
 - Αφαιρούμε τις πατάτες και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά τα κρεμμυδάκια,το πράσο,το σκόρδο και το μπέικον.
 - Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες και την τριμμένη κεφαλογραβιέρα κι ανακατεύουμε καλά με τα σοταρισμένα υλικά μας.
 - Βάζουμε από λίγη μαργαρίνη σε κάθε πατάτα και ξεκινάμε να τις γεμίζουμε.
 - Τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι όπου βάλαμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
 - Βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό κι απολαμβάνουμε.
 
Καλή σας όρεξη...ΧΕΛΛΑΔΑ


 Follow on Instagram

Δεν υπάρχουν σχόλια
Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας