Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ πατάτας

Υλικά: 1,5 κιλό μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε κύβους 8εκ. 50γρ. βούτυρο  6-7κ.σ. Ελαιόλαδο 1 Καρότο ψιλοκομμένο 2 Στικ σέλερυ ψιλοκ...



Υλικά:
  • 1,5 κιλό μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε κύβους 8εκ.
  • 50γρ. βούτυρο 
  • 6-7κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 Καρότο ψιλοκομμένο
  • 2 Στικ σέλερυ ψιλοκομμένα
  • 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 Ξυλάκι κανέλας
  • ¼ κ.γ. Γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 Δάφνη
  • 200ml Κόκκινο κρασί
  • 500γρ. Ντομάτα κον κασέ
  • 1 Κύβο μοσχαριού
  • Χλιαρό νερό όσο πάρει
  • Αλάτι & Πιπέρι

Για τον Πουρέ:
  • 1 κιλό Πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 8
  • 400γρ. γάλα εβαπορέ
  • 40γρ. Βούτυρο 
  • ½ Μάτσο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση:
  • Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 
  • Ρίχνουμε το βούτυρο και 4κ.σ. ελαιόλαδο και δίνουμε χρώμα στο κρέας από όλες τις πλευρές, ρίχνοντάς το σε δόσεις. 
  • Μόλις ετοιμαστεί το κρέας, το αδειάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το καρότο μαζί με 3κ.σ. ελαιόλαδο και το σοτάρουμε για 3’ σε μέτρια φωτιά. 
  • Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερυ και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά. 
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, την κανέλα και το γαρύφαλλο, τον πελτέ ντομάτας, το μοσχάρι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. 
  • Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα κον κασέ, τον κύβο, το νερό και τη δάφνη και σιγοβράζουμε για 2,5-3 ώρες μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και τα υγρά του να έχουν γίνει μια παχύρευστη σάλτσα. 
  • Μόλις ετοιμαστεί αλατοπιπερώνουμε το φαγητό μας, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε μαζί με τον πουρέ.

Για τον Πουρέ:
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό νερό και αλάτι και τη βάζουμε πάνω σε δυνατή φωτιά. 
  • Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στα 8 και τις ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα με το νερό. 
  • Βράζουμε για 25-30 λεπτά ανάλογα τον τύπο της πατάτας και σουρώνουμε. 
  • Αφήνουμε να βγάλουν λίγο οι πατάτες τους ατμούς. 
  • Αδειάζουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, το εβαπορέ και το σχοινόπρασο και με το ειδικό εργαλείο για πουρέ αρχίζουμε και πιέζουμε τις πατάτες. 
  • Αλατοπιπερώνουμε καλά και συνοδεύουμε με το κοκκινιστό μοσχάρι.

Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram