Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Εστίαση: Το αλαλούμ με την είσοδο των ανεμβολίαστων παιδιών 12 -17 ετών – Οι διευκρινίσεις και το ΦΕΚ

Αλαλούμ δημιουργήθηκε με το θέμα των ανεμβολίαστων παιδιών 12 - 17 ετών και το εάν θα μπορούν να μπαίνουν στους κλειστούς χώρους...


Αλαλούμ δημιουργήθηκε με το θέμα των ανεμβολίαστων παιδιών 12 - 17 ετών και το εάν θα μπορούν να μπαίνουν στους κλειστούς χώρους εστίασης. 

Αρχικά κυκλοφόρησε ένα ΦΕΚ για τα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού και μεταξύ άλλων αναφερόταν ότι οι ανήλικοι 12 -17 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει, δεν θα εισέρχονται στους κλειστούς χώρους της εστίασης. Κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις στις τάξεις των επιχειρηματιών του κλάδου αλλά και γονέων.

Ωστόσο στη συνέχεια, υπήρξε νέο ΦΕΚ που προβλέπει ότι τα άτομα της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και δεν έχουν νοσήσει με κορονοϊό θα μπορούν να μπαίνουν σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας επιδεικνύοντας αρνητικό αποτέλεσμα rapid test των τελευταίων 48 ωρών.

Σημειώνεται ότι τα παιδιά ηλικίας 4 -11 ετών μπορούν να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους με τη διενέργεια self test.

χρηματοδότηση εστίασης

Τι συνέβη με το θέμα των ανεμβολίαστων παιδιών 12-17 ετών και την πρόσβαση στην εστίαση

Εξαιτίας του μπερδέματος και των αντιδράσεων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης έκανε παρέμβαση στον ΑΝΤ1 εξηγώντας τι συνέβη.

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι «δεν υπήρξε ποτέ καμία διόρθωση για το θέμα της εισόδου των παιδιών  12-17 ετών στην εστίαση».

Σε ερώτηση σχετικά με τα όσα αναφέρονταν στο ΦΕΚ για το ποιοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης και ποιοι όχι, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι δεν πρόκειται για το σωστό, τελικό ΦΕΚ αλλά για ένα draft που κυκλοφόρησε.

«Το ΦΕΚ που εξέδωσα εγώ, το υπέγραψα την Κυριακή το απόγευμα και έχει αριθμό Φύλου Κυβερνήσεως. Αυτό δεν είχε αριθμό» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι:

«Ουδέποτε η κυβέρνηση σκέφτηκε στο κατ’ ελάχιστον  να μείνουν έξω από τα εστιατόρια οι ανεμβολίαστοι 12-17 ετώΝ. Ήταν λάθος το draft που κυκλοφόρησε. Δεν κυκλοφόρησε από την κυβέρνηση. Αυτό είναι ψεύτικο».

Επανέλαβε ότι «δεν υπήρξε καμία διόρθωση» και ότι «δεν υπέγραψα καμία ΚΥΑ για κάτι τέτοιο. Μία ΚΥΑ υπέγραψα για τα παιδιά 12 -17 ετών ότι θα μπαίνουν με rapid test».

Τι προβλέπει το ΦΕΚ για τους ανεμβολίαστους 12-17 ετών και την εστίαση

Όπως προβλέπει το ΦΕΚ με αριθμό 4214 με rapid test θα μπορούν να εισέλθουν σε κλειστούς χώρους της εστίασης τα παιδιά από 12-17 ετών, όπως διευκρινίζεται σε ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε.

Οι ανήλικοι από τεσσάρων έως 11 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τελευταίου εικοσιτετραώρου και οι ανήλικοι έως 17 ετών βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου (rapid test), στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα.


Πηγη: enikos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram