Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Αύξηση 20% στο επίδομα θέρμανσης – Πού θα κυμανθούν οι τιμές

Αύξηση 20%  επιδόµατος θέρµανσης και διεύρυνση του αριθµού των δικαιούχων δροµολογεί το οικονοµικό επιτελείο µετά και τις εξαγγε...


Αύξηση 20%  επιδόµατος θέρµανσης και διεύρυνση του αριθµού των δικαιούχων δροµολογεί το οικονοµικό επιτελείο µετά και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, 35 ηµέρες µακριά από τις 15 Οκτωβρίου, οπότε θα ξεκινήσει η διάθεσή του για τη σεζόν 2021-2022.

Έτσι για παράδειγµα ζευγάρι στο Βελούχι όπου ο συντελεστής επιδότησης είναι 1,6172, ο υψηλότερος συντελεστής στη χώρα, θα λάβει επίδοµα θέρµανσης αυξηµένο κατά 71,15 ευρώ από πέρυσι.

Το σχετικό µέτρο ενισχύεται περαιτέρω προκειµένου να αντιµετωπιστούν οι συνέπειες των ανατιµήσεων στα καύσιµα, οι οποίες σύµφωνα µε εκτιµήσεις της αγοράς, δείχνουν ότι το πετρέλαιο θέρµανσης θα διατεθεί κατά 20% υψηλότερα από πέρυσι, ενώ το φυσικό αέριο θα ακριβύνει κατά επιπλέον 50%  τον οικογενειακό προϋπολογισµό.

Η διάθεση του πετρελαίου θέρµανσης εκτιµάται ότι θα ξεκινήσει µε τιµή 1,05 ευρώ το λίτρο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και 1,10 ευρώ στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα. Στα νησιά η πρόβλεψη είναι για µια τιµή γύρω στα 1,20 ευβρώ.

Σε ποιους χορηγείται το επίδοµα θέρµανσης

Aπό πέρυσι το επίδοµα χορηγείται όχι µόνο σε όσους χρησιµοποιούν για να ζεσταθούν πετρέλαιο θέρµανσης, αλλά και σε όσους χρησιµοποιούν φυσικό αέριο και στα νοικοκυριά σε οικισµούς πάνω από 2.500 κατοίκους και ζεσταίνονται µε καυσόξυλα και pellet.

Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι το επίδοµα βάσης των 220 ευρώ, µπορεί να αυξηθεί κατά 44 ευρώ και να διαµορφωθεί στα 264 ευρώ.

Το επίδοµα που θα προκύψει µετά τον υπολογισµό δεν µπορεί να είναι µικρότερο των 80 ευρώ αλλά ούτε πάνω από 650 ευρώ.

Να σηµειωθεί ότι µε βάση τις νέες αυξήσεις τα εισοδηµατικά και περιουσιακά κριτήρια δεν άλλαξαν.

Έτσι, δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα για τα ακίνητα που χρησιµοποιούν ως κύρια κατοικία κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά µισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούµενα ή ιδιοκατοικούνται, µε εισοδηµατικά και περιουσιακά κριτήρια ως εξής:

- Άγαµοι φορολογούµενοι οι οποίοι κατά το προηγούµενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδηµα µέχρι 12.000 ευρώ και κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειµενικής αξίας µέχρι 100.000 ευρώ.

- Έγγαµοι φορολογούµενοι, καθώς και φορολογούµενοι που είναι µέρη συµφώνων συµβίωσης οι οποίοι είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδηµα µέχρι 20.000 ευρώ και κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειµενικής αξίας µέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηµατικό όριο των 20.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώµενο τέκνο.

- Μονογονεϊκές οικογένειες µε ετήσιο συνολικό εισόδηµα µέχρι 22.000 ευρώ που κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειµενικής αξίας µέχρι 200.000 ευρώ.

Το εισοδηµατικό όριο των 22.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώµενο τέκνο µετά το πρώτο. Ιδιαίτερη προσοχή από τους δικαιούχους στις προθεσµίες υποβολής των αναγκαίων τιµολογίων.


Πηγη: agronews.gr (Μαρία Γιουρουκέλη) 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram