Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Χοιρινό στο φούρνο με Δαμάσκηνα & Βερίκοκα

Υλικά: 1 Ρολό χοιρινό από σπάλα 2 κιλά 1 κούπα κονιάκ 1/2 κούπα ελαιόλαδο 1 κούπα πορτοκαλί χυμό 2 κούπες νερό 200 γρ ξερά δαμάσ...



Υλικά:
  • 1 Ρολό χοιρινό από σπάλα 2 κιλά
  • 1 κούπα κονιάκ
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα πορτοκαλί χυμό
  • 2 κούπες νερό
  • 200 γρ ξερά δαμάσκηνα
  • 200 γρ ξερά βερίκοκα
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ για το δέσιμο της σάλτσας
  • Λίγο δενδρολίβανο
  • Λίγο θυμάρι
  • Αλάφι κ πιπέρι

Εκτέλεση:
  • Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας καλά απ όλες τις πλευρές.
  • Σβήνουμε με το κονιάκ κ σε λίγο με τον χυμό,ρίχνουμε το νερό και τα μυρωδικά μας.
  • Βάζουμε το κρέας στην γάστρα η στο πυρέξ, σκεπάζουμε και ψήνουμε για δύο ώρες στους 180.
  • Παίρνουμε το ζουμί και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα δαμασκηνά κ τα βερίκοκα και τα βρίζουμε για 5 λεπτά.
  • Τα βγάζουμε και τα βράζουμε αδέξια κ αριστερέ στην πιατέλα με το κρέας που χουμε κάψει σε φέτες.
  • Διαλύουμε με λίγο κρύο νεράκι το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε μετά στο ζουμί.
  • Ανακατέψουμε να δέσει η σάλτσα και περιχύνομαι το κρύας .

Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram