Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

G20: Τι συζήτησαν Μπάιντεν – Ερντογάν – Το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου για τα F-16

Περίπου μια ώρα κράτησε η συνάντηση που είχαν στη Ρώμη, στο περιθώριο της συνόδου της G20, ο Τζο Μπάιντεν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερ...


Περίπου μια ώρα κράτησε η συνάντηση που είχαν στη Ρώμη, στο περιθώριο της συνόδου της G20, ο Τζο Μπάιντεν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με ανώτερο Τούρκο αξιωματούχο, η συνάντηση των δύο ηγετών διεξήχθη σε “πολύ θετικό κλίμα” και σύμφωνα με τα τουρκικά κρατικά μέσα ενημέρωσης οι δυο τους συμφώνησαν στη δημιουργία ενός μηχανισμού για τη βελτίωση των διμερών τους σχέσεων.

Μπάιντεν Ερντογάν

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τουρκικές πηγές, ο Τούρκος πρόεδρος και ο Αμερικανός ομόλογός του συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις τους.

Τουρκικές πηγές ανέφεραν ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να αυξηθούν οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ τους, ενώ συζήτησαν και για το πεδίο της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, εκφράστηκε ικανοποίηση για τα αμοιβαία βήματα που πραγματοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η ερώτηση για τα F-16 και η απάντηση του Τζο Μπάιντεν

Κατά την είσοδο των δύο ηγετών στην συνάντηση, την ώρα που είχαν πάρει θέση για να βγάλουν τις καθιερωμένες φωτογραφίες, ο Τζο Μπάιντεν ρωτήθηκε από Αμερικάνο δημοσιογράφο: “Σκοπεύετε να δώσετε F-16 στην Τουρκία;”

“Σχεδιάζουμε να έχουμε μια καλή συζήτηση” απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, Αμερικανός αξιωματούχος,  ανέφερε μετά το τέλος της συνάντησης ότι ο Τζο Μπάιντεν κατέστησε σαφές στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως το αίτημα για τα F 16 θα πρέπει να περάσει από μία συγκεκριμένη διαδικασία ενώ του έθεσε και θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, στη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20, τόνισε την επιθυμία του να διατηρήσει εποικοδομητικές σχέσεις, να διευρύνει τους τομείς συνεργασίας και να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις διαφωνίες των δύο χωρών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκό Οίκου.

Επίσης, χαιρέτισε τις σχεδόν δύο δεκαετίες συνεισφοράς της Τουρκίας στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την πολιτική διαδικασία στη Συρία, την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε Αφγανούς που έχουν ανάγκη, τις εκλογές στη Λιβύη, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις διπλωματικές προσπάθειες στον Νότιο Καύκασο.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν επιβεβαίωσε την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών και τη σημασία της Τουρκίας ως συμμάχου του ΝΑΤΟ, αλλά σημείωσε τις ανησυχίες των ΗΠΑ για την κατοχή του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 από την Τουρκία.

Τόνισε επίσης τη σημασία των ισχυρών δημοκρατικών θεσμών, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου για την ειρήνη και την ευημερία.


Πηγη: enikos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram