Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Λάρισα: Σε αργία ανώτερο στέλεχος της εκπαίδευσης που κατηγορείται για βιασμό – Η αντίδραση Κούγια

Σε αργία τέθηκε, με άμεση εντολή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, το ανώτερο στέλεχος της εκπαίδευσης στη Λάρισα σε βάρος τ...


Σε αργία τέθηκε, με άμεση εντολή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, το ανώτερο στέλεχος της εκπαίδευσης στη Λάρισα σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα του βιασμού και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Στο ίδιο πλαίσιο, ζητήθηκε η αντικατάσταση του στελέχους στην άσκηση των καθηκόντων του.

Υπενθυμίζεται ότι η εκπαιδευτικός είχε καταγγείλει πως στις 17 του περασμένου Σεπτεμβρίου είχε πέσει θύμα βιασμού από το στέλεχος και προϊστάμενό της στην υπηρεσία. Μετά τη μηνυτήρια αναφορά της καταγγέλλουσας, η υπουργός Παιδείας είχε δώσει εντολή να διενεργηθεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση.

Τι αναφέρει σε δήλωσή του ο Κούγιας για το στέλεχος της εκπαίδευσης στη Λάρισα

Έντονη ήταν η αντίδραση του Αλέξη Κούγια ο οποιος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του ανώτερου στελέχους της εκπαίδευσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Όπως είναι γνωστό, ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιος Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του κ. Γ.Δ., προϊσταμένου της Περιφερειακής Διευθύνσεως της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσσαλίας, εις βάρος του οποίου μια υφισταμένη του μέσω του δικηγόρου της εντελώς παράνομα δημοσιοποίησε το περιεχόμενο μιας μηνύσεως εναντίον του, την οποίαν κατέθεσε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λαρίσης, περί του ότι στη διάρκεια ενός συνηθισμένου περιπάτου σε απόσταση 50 και πλέον χλμ από την Λάρισα, στην παραλία του Αγιόκαμπου, αφού προηγουμένως προμηθευτήκαν ποτά, στο πίσω κάθισμα του αυτοκίνητου του διέπραξε εις βάρος της το αδίκημα του βιασμού.

Την υπεράσπιση του κου καθ’ ου η έγκληση ο  κ. Κούγιας ανέλαβε  την 5.11.2021, ημέρα Παρασκευή, επισήμως με την υπογραφή της εξουσιοδοτήσεως από τον κο καταγγελλόμενο. Κατόπιν ο κ. Κούγιας σε συνεννόηση με την αρμόδια προανακριτική υπάλληλο ανανέωσε για τις 17/11/2021 την προθεσμία που είχε δοθεί στον προηγούμενο δικηγόρο του μηνυομένου για την υποβολή υπομνήματος εγγράφων εξηγήσεων.

Όπως είναι γνωστό, την προηγούμενη Τρίτη και λίγη ώρα μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Κούγιας με τον καταγγελλόμενο στην Λάρισα, έπεσε θύμα σοβαρότατου τροχαίου, όπου ως εκ θαύματος σώθηκε η ζωή του, πλην όμως υπέστη πολλαπλά κατάγματα στο αριστερό του χέρι, στο οποίο χειρουργήθηκε και του τοποθετήθηκε γύψος, και εξήλθε από το νοσοκομείο ΙΑΣΩ τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 10/11/2021.

Την επόμενη ημέρα ο κ. Κούγιας αναζήτησε κατ’ επανάληψη την προανακριτική υπάλληλο της Ασφάλειας Λαρίσης, την οποίαν όμως παρά τις συνεχείς αναζητήσεις του ιδίου και συνεργατών του γραφείου του, άλλοτε γιατί δεν είχε υπηρεσία και άλλοτε γιατί είχε αναρρωτική άδεια, όπως ενημερώθηκε από συνάδελφους της, δεν κατάφερε να ανεύρει και να συνεννοηθεί μαζί της για μια μικρή παράταση, αφού λόγω του τραυματισμού του ήταν  αδύνατο να μεταβεί στην Λάρισα όλη την προηγούμενη εβδομάδα, ώστε συνεργαζόμενος με τον κο καταγγελλόμενο να συντάξει το υπόμνημα εξηγήσεων.

Το ίδιο αποτέλεσμα είχαν και όλες οι καθημερινές προσπάθειες όλων των συνεργατών του γραφείου μας στην ανεύρεση της κας προανακριτικής υπαλλήλου, ώστε να δοθεί παράταση έστω μιας ημέρας για τις 17/11/2021.

Σήμερα το πρωί συνεργάτης του γραφείου μας μετέβη στην Ασφάλεια Λαρίσης και έκπληκτη πληροφορήθηκε ότι η δικογραφία δεν ευρίσκετο πλέον στα χέρια της προανακριτής υπαλλήλου, αλλά είχε διαβιβαστεί στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαρίσης χωρίς τη λήψη των εγγράφων εξηγήσεων.

Αμέσως, η συνεργάτης του γραφείου μας μετέβη στην Εισαγγελία Πλημ/κων Λαρίσης και κατέθεσε ενώπιον της αρμόδιας υπηρεσίας αίτημα επιστροφής της δικογραφίας στην προανακριτική υπάλληλο ή σε συνάδελφο της, ώστε να καταστεί δυνατή η παράδοση των έγγραφων εξηγήσεων αύριο μέχρι τις 15:00.

Ενώ αναμέναμε την βεβαία αποδοχή αυτού του τυπικού και δικαιολογημένου αιτήματος, πριν από λίγη ώρα πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος του εντολέως μας, διότι δήθεν διέπραξε τα αδικήματα του βιασμού και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΕ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ ΑΔΙΚΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΗ ΑΥΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΑΦΟΥ Ο ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ, ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΑΠ’ ΟΛΑ, ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΗ.

Κατόπιν αυτής της εξελίξεως οι υπερασπιστικές θέσεις του κ. κατηγορουμένου μπορούν να δοθούν μόνο κατά το στάδιο της ανακριτικής απολογίας του, όταν αυτή προσδιοριστεί.

Υ.Γ: Το δικηγορικό μας γραφείο δημοσιοποιεί την αίτηση, την οποίαν υποβάλαμε σήμερα ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λαρίσης, η οποία δυστυχώς δεν έτυχε αποδοχής, παρά το ότι, όπως από το περιεχόμενο της θα πληροφορηθείτε, είναι απόλυτα νομικά και ουσιαστικά αιτιολογημένη. Οι πληροφορίες, τις οποίες έχουμε είναι ότι αμέσως με την παραλαβή της δικογραφίας από τον ασκήσαντα την ποινική δίωξη Εισαγγελέα ασκήθηκε η ποινική δίωξη και η αίτηση κατατέθηκε λίγη ώρα μετά.

Αθήνα, 16/11/2021
Με εκτίμηση
Αλέξιος Κούγιας”


Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram