Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Νέα μέτρα: Στο τραπέζι να μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι με rapid test στα σούπερ μάρκετ

Στο τραπέζι βρίσκονται νέα μέτρα όσο η επιδημιολογική εικόνα επιδεινώνεται. Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, ενώ η πίεση στο ...


Στο τραπέζι βρίσκονται νέα μέτρα όσο η επιδημιολογική εικόνα επιδεινώνεται. Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, ενώ η πίεση στο ΕΣΥ είναι ασφυκτική. Οι κλίνες ΜΕΘ των νοσοκομείων γεμίζουν αμέσως και διασωληνωμένοι πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ, περιμένοντας να βρουν ένα κρεβάτι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εάν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, δεν αποκλείεται να ληφθούν και νέα μέτρα με επίκεντρο τα σούπερ μάρκετ, ίσως και τα εμπορικά καταστήματα.

Σε πρώτη φάση αυτό που βρίσκεται στο επίκεντρο είναι να αλλάξει το «μείγμα» ως προς το όριο των ατόμων που εισέρχονται στα καταστήματα λιανεμπορίου τροφίμων και στα άλλα καταστήματα, ενώ συζήτηση τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο και με εκπροσώπους του κλάδου έχει γίνει και σχετικά με το να απαιτείται rapid test για τους ανεμβολίαστους προκειμένου να μπαίνουν για να πραγματοποιούν τις αγορές τους.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης «έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο για rapid test στα σούπερ μάρκετ και εξετάζεται, αλλά έχει προβλήματα. Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι ορισμένοι συμπολίτες μας που δεν θα κάνουν ούτε rapid test και δεν μπορείς να τους στερήσεις το δικαίωμα πρόσβασης σε βασικά αγαθά, είναι πολύ σκληρό. Και το δεύτερο είναι ότι το συγκεκριμένο μέτρο έχει και πρακτικά προβλήματα, όπως οι ουρές που θα σχηματιστούν έξω από σούπερ μάρκετ σε ώρες αιχμής».

Ορισμένοι ειδικοί επισημαίνουν ότι ίσως θα έπρεπε να επανέλθει και η χρήση μάσκας για όλους τόσο σε εσωτερικούς όσο και για εξωτερικούς χώρους, όμως, κάτι τέτοιο «ακουμπά» και τους εμβολιασμένους.

Πάντως, το μήνυμα που εκπέμπεται, είναι ότι αν αυστηροποιηθούν τα μέτρα σε πρώτη φάση θα… αγγίζουν τους ανεμβολίαστους, ενώ από την κυβέρνηση αποκλείουν το ενδεχόμενο ενός ολικού lockdown.

Όπως είπε την Πέμπτη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου «έχουμε ορίσει ένα πλαίσιο και στρατηγική και πορευόμαστε βάσει αυτού. Έχουμε λάβει μέτρα για τους ανεμβολίαστους με την υποχρέωση διενέργειας περισσότερων τεστ κορονοϊού και περιορισμούς στην κινητικότητά τους, όσον αφορά σε πολλές δραστηριότητες, ενώ έμφαση δίνεται στην προσπάθεια πειθούς όλο και περισσότερων να εμβολιαστούν, στην εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων με εκτεταμένους ελέγχους αλλά και στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Σύμφωνα με πληροφορίες ως την ερχόμενη Τετάρτη κυβέρνηση και επιστήμονες θα έχουν κάνει αποτίμηση της απόδοσης των μέτρων που εφαρμόζονται ήδη και θα πάρουν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.


Πηγη: enikos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram