Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Κοτόπουλο κρασάτο στη γάστρα

Υλικά: 1 μεγάλο κοτόπουλο, σε 8 κομμάτια 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1/4 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο 1 κιλό πατάτες, σε λεπτ...



Υλικά:
  • 1 μεγάλο κοτόπουλο, σε 8 κομμάτια
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο
  • 1 κιλό πατάτες, σε λεπτές κυδωνάτες φέτες
  • 200 ml λευκό κρασί, ξηρό
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 1 κουτ. σούπας κουρκουμάς, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:
  • Σοτάρουμε το κοτόπουλο στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στη λειτουργία του αέρα. 
  • Αδειάζουμε το όλον σε γάστρα, βάζουμε γύρω γύρω τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε. 
  • Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το κρασί με τη μουστάρδα, τον κουρκουμά και το ξύσμα και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. 
  • Περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες, κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. 
  • Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να γίνουν οι πατάτες.

Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ 

Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram