Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Σεισμός στη Φλώρινα: Δύο άτομα στο νοσοκομείο – Ρηγματώσεις σε σπίτια και καταστήματα

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ «χτύπησε» τη Φλώρινα το βράδυ της Κυριακής. Οι κάτοικοι πέρασαν μια νύχτα αγωνίας και τρόμου. Η έντονη μετασε...


Σεισμός 5,3 Ρίχτερ «χτύπησε» τη Φλώρινα το βράδυ της Κυριακής. Οι κάτοικοι πέρασαν μια νύχτα αγωνίας και τρόμου.

Η έντονη μετασεισμική δραστηριότητα που ακολούθησε δεν τους άφησε σε… χλωρό κλαρί, ενώ ανεστάλη και η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων της περιοχής για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με όσα είπε στο GRTimes ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Σωτήρης Βόσδου, μετά τον σεισμό «δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της περιοχής για ψυχολογικούς λόγους, αλλά δεν έχει σημειωθεί κανένας τραυματισμός».

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Βόσδου, «οι κάτοικοι έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους, αλλά πολλοί από αυτούς βγήκαν στους δρόμους κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η πόλη της Φλώρινας αποκτά ξανά ρυθμούς, ενώ έχουν ανοίξει ήδη καταστήματα όπως φούρνοι και φαρμακεία, τα οποία λειτουργούν από νωρίς».

«Υπάρχουν ρηγματώσεις σε κτίρια – Έχουμε προβεί σε αυτοψία και είμαστε σε επιφυλακή»

Αρκετές είναι οι ζημιές που άφησε πίσω της η σεισμική δραστηριότητα στη Φλώρινα. Όπως αναφέρει ο Σωτήρης Βόσδου, «υπάρχουν ρηγματώσεις σε κτίρια και καταστήματα, ωστόσο δεν υπάρχουν καταρρεύσεις».

Κλιμάκια των τοπικών αρχών έχουν προχωρήσει ήδη σε καταγραφή των προβλημάτων στις περιοχές που «κουνήθηκαν», με τον αντιπεριφερειάρχη να τονίζει ότι «Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Δήμος Φλώρινας και Πρεσπών, κλιμάκια της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Στρατού έχουμε ήδη προβεί σε αυτοψία και είμαστε σε επιφυλακή».

Τί θα γίνει με τα σχολεία μετά τον σεισμό

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολικών μονάδων αναφορικά με την αυριανή (11/1) ημέρα, ο κ. Βόσδου τονίζει ότι σχετική συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί κατά τις επόμενες ώρες, με τους δημάρχους των περιοχών να έχουν τον πρώτο λόγο.


Πηγή φωτό: ΗΧΩ Φλώρινας


Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram