Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Σπαγγέτι με σολομό α λα κρεμ

Ο  σολομός είναι... ακριβό ψάρι αλλά όταν το αντέχει η τσέπη σας και θέλετε να μαγειρέψετε κάτι διαφορετικό, σπέσιαλ και γευστικό, είναι...



Ο σολομός είναι... ακριβό ψάρι αλλά όταν το αντέχει η τσέπη σας και θέλετε να μαγειρέψετε κάτι διαφορετικό, σπέσιαλ και γευστικό, είναι η κατάλληλη πρώτη ύλη. Αυτή εδώ η συνταγή είναι για να τον μαγειρέψετε με ζυμαρικά -κατά προτίμηση σπαγγέτι αλλά εσείς βάλτε ότι άλλο σας αρέσει- μέσα σε μια πλούσια αλλά και πολύ εύκολη σάλτσα κρέμας γάλακτος. Στο τέλος της συνταγής θα ανακατέψετε τα ζυμαρικά με το σολομό α λα κρεμ, οπότε θα χρειαστείτε ένα πολύ βαθύ τηγάνι!

Υλικά:
  • 500 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι
  • 300 γρ. σολομό φρέσκο
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:
  • Καταρχήν, βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες: 1 λίτρο νερό και 1 κουταλιά αλάτι για κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικού.
  • Πέντε λεπτά πριν γίνουν τα μακαρόνια, ρίχνετε και τον σολομό μέσα στην κατσαρόλα να πάρει βράση.
  • Λίγο πριν γίνουν τα μακαρόνια και τα σουρώσετε, παίρνετε από την κατσαρόλα 1 κούπα με το ζουμί της. Μην το πετάξετε! Θα το χρησιμοποιήσετε για την σάλτσα σας.
  • Παράλληλα, σε ένα πολύ βαθύ τηγάνι, ρίχνετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σωτάρετε για 5 λεπτά.
  • Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και την κούπα με το ζουμί που πήρατε από την κατσαρόλα όπου έβραζαν τα ζυμαρικά και ο σολομός.
  • Ανακατεύετε καλά και μετά από 1-2 λεπτά προσθέτετε το βασιλικό και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
  • Σε αυτό το σημείο λογικά θα έχουν γίνει τα μακαρόνια με το σολομό και θα τα έχετε σουρώσει.
  • Παίρνετε το σολομό από το σουρωτήρι και τον ρίχνετε στο τηγάνι για να πάρει τη γεύση της κρέμας γάλακτος.
  • Μετά από 2-3 λεπτά ρίχνετε μέσα στο τηγάνι και τα ζυμαρικά και ανακατεύετε καλά.
  • Μην ανησυχείτε αν η κρέμα σας φαίνεται μπόλικη. Θα δείτε ότι σε λιγότερο από 5 λεπτά τα ζυμαρικά θα απορροφήσουν σχεδόν όλα τα ζουμάκια! Αυτό ειναι το α λα κρεμ άλλωστε!
  • Ο σολομός με τα ζυμαρικά α λα κρεμ είναι έτοιμος για σερβίρισμα. 

Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ 

Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram