Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Χαλάρωση μέτρων: Επιστρέφουν οι όρθιοι στη διασκέδαση – Από το Σάββατο η χαλάρωση των μέτρων

Την επιστροφή και των ορθίων στα κέντρα διασκέδασης, φέρονται να εισηγούνται οι ειδικοί που συνεδρίασαν σήμερα για τη χαλάρωση τ...


Την επιστροφή και των ορθίων στα κέντρα διασκέδασης, φέρονται να εισηγούνται οι ειδικοί που συνεδρίασαν σήμερα για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων έχει ανάψει το “πράσινο φως” για την επανέναρξη των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα, στο 50% αλλά και την επιστροφή των όρθιων πελατών στα κέντρα διασκέδασης και την εστίαση. Δηλαδή, αναμένεται να επιτραπεί ξανά ο χορός στα συγκεκριμένα μαγαζιά, όπου επιτρέπονται μόνο οι εμβολιασμένοι πελάτες. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα το απόγευμα.

Στη σημερινή συνεδρίασή τους, οι ειδικοί ανέλυσαν την επιδημιολογική κατάσταση και κυρίως τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, που δείχνουν μία σταδιακή, παρότι αργή, αποκλιμάκωση. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων φαίνεται να σταθεροποιείται, ενώ μείωση καταγράφει ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών, γεγονός που σημαίνει ότι έχει ξεκινήσει η αποσυμφόρηση στα νοσοκομεία, που εδώ και δύο χρόνια δοκιμάζονται, λόγω της πανδημίας.

Σε ό,τι αφορά στα καρναβάλια, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ειδικοί προσανατολίζονται στο να θέσουν βέτο στη διενέργεια των παρελάσεων, επιτρέποντας να διεξαχθούν μόνο ορισμένες μικρές εκδηλώσεις, όπου θα μπορεί να γίνεται καλύτερος έλεγχος για το ποιοι συμμετέχοντες είναι εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού.

Έχουν εκφράσει, εξάλλου, πολλές φορές έως τώρα τον προβληματισμό τους για το ενδεχόμενο διοργάνωσης μεγάλων παρελάσεων, που θα αποτελούσαν πόλο έλξης για χιλιάδες πολίτες και θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως εστίες υπερμετάδοσης, γεγονός που θα αποτελούσε πισωγύρισμα σε μία περίοδο που η επιδημιολογική εικόνα δείχνει να σταθεροποιείται.

Από το Σάββατο η χαλάρωση των μέτρων – Όλα όσα αλλάζουν

Από το Σάββατο θα τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

“Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

Σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22” αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Πλεύρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram