Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Καύσιμα: Επιδότηση 22 λεπτά το λίτρο στη βενζίνη – 15 για το diesel

Επιδότηση 22 λεπτά το λίτρο στη βενζίνη, και 27 λεπτά το λίτρο για τους νησιώτες ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκ...


Επιδότηση 22 λεπτά το λίτρο στη βενζίνη, και 27 λεπτά το λίτρο για τους νησιώτες ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στις ανακοινώσεις για την εξειδίκευση των μέτρων για την ακρίβεια.

Όπως είπε ο υπουργός ” Επιδοτούμε την κατανάλωση καυσίμων  φυσικών προσώπων  και μειώνουμε την τιμή του πετρελαίου κίνησης. Και αυτή παρέμβαση έχει κοινωνικό πρόσημο. Δεν βοηθάμε οριζόντια όλες τις  εισοδηματικές ομάδες της κοινωνίας. Επιλέγουμε να ενισχύσουμε την μεσαία τάξη  και τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα.

Συγκεκριμένα :

-Πρώτον χορηγείται απευθείας  επιδότηση καυσίμων στους πολίτες , καλύπτει σημαντικό μέρος των αυξήσεων των τιμών  για 3 μήνες στα φυσικά πρόσωπα , συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων επαγγελματιών. Επιλέξιμα είναι φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα  έως 30.000 ευρώ .Υπολογίζεται ότι 3 εκατ. φυσικά πρόσωπα  διαθέτουν τουλάχιστον 1 αυτοκίνητο  και δηλώνουν μέχρι το  ανώτερο οικογενειακό εισόδημα. Η επιδότηση θα αφορά 60 λίτρα καυσίμων  μηνιαίως  και θα ισούται  με  22 λεπτά το λίτρο. Tονίζεται  ότι η μέση κατανάλωση ανά φορολογούμενο εκτιμάται στα 54 λίτρα  καυσίμου τον μήνα”.

” Ειδικά για τους πολίτες που έχουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή  η επιδότηση ενισχύεται  και ανέρχεται στα 27 λεπτά το λίτρο. Το συνολικό κόστος αυτής της παρέμβασης ανέρχεται στα 130 εκατ. ευρώ “, συμπλήρωσε.

Επίσης επεσήμανε ότι ” επιδοτείται   στην πηγή  από τον κρατικό προϋπολογισμό  η τιμή του πώλησης του πετρελαίου κίνησης , το diesel δηλαδή  για τον Απρίλιο ώστε το όφελος στην τελική τιμή για τον καταναλωτή  να ανέλθει στα 15 λεπτά το λίτρο”.

” To κόστος της παρέμβασης εκτιμάται περίπου στα  23 εκατ. ευρώ” ανέφερε  μεταξύ άλλων .

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram