Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Μέχρι τον Μάιο εντάξεις Νέων Αγροτών

Την απόφαση να κόψουν στον έλεγχο τους φακέλους περίπου 1.000 υποψήφιων Νέων Αγροτών που δήλωσαν μόνο λίγα στρέμματα κηπευτικών χαμηλής ...



Την απόφαση να κόψουν στον έλεγχο τους φακέλους περίπου 1.000 υποψήφιων Νέων Αγροτών που δήλωσαν μόνο λίγα στρέμματα κηπευτικών χαμηλής κάλυψης , έλαβε τελικά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Agronews, κλείνοντας το σχετικό «παραθυράκι» ένταξης που οδήγησε σε αιτήσεις χωρίς επιχειρηματικό αντίκρισμα.

Ως εκ τούτου αναμένεται να ισχύσει η σχετική εγκύκλιος των διαχειριστικών αρχών σχετικά με τις τυπικές αποδόσεις στα κηπευτικά χαμηλής κάλυψης που θα πέσουν στα 752,5 ή 1.177 ευρώ από τα 6.892 ευρώ που προσδοκούσαν οι υποψήφιοι.

Όσον αφορά τώρα τη συνολική αξιολόγηση των υπόλοιπων φακέλων, στόχος των διαχειριστικών αρχών είναι να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Απριλίου, ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ πιο ρεαλιστικά, τα πρώτα αποτελέσματα από τις Περιφέρειες αναμένονται εντός του Μαΐου.

Για το αν τώρα υπάρχει πρόβλεψη για ένταξη όλων των θετικά εγκεκριμένων φακέλων στο πρόγραμμα, πληροφορίες λένε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια διάθεση για να πέσουν στο Μέτρο περισσότερα κονδύλια από τα προβλεπόμενα (συν την υπερδέσμευση), με το ΥΠΑΑΤ να υπολογίζει περί τους 12.500 δικαιούχους μετά το τέλος των ελέγχων.

Την ίδια ώρα όμως, με το παράθυρο να μένει ανοιχτό για πρόωρες εκλογές, δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια λύση για όσο το δυνατόν περισσότερες εντάξεις στο πρόγραμμα. Άλλωστε, το πρόγραµµα των Νέων Αγροτών είναι ίσως το πιο δηµοφιλές στο ΠΑΑ όπου τα χρήµατα πάνε στα σίγουρα και απορροφώνται χωρίς ιδιαίτερα προβλήµατα όσον αφορά τουλάχιστον την πρώτη δόση.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 17.488 αιτήσεις έχουν γίνει για το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών. Οι περισσότερες αιτήσεις έγιναν στην Κεντρική Μακεδονία με το αιτούμενο ποσό να φτάνει τα 108 εκατ. ευρώ.

Ακολουθεί η Κρήτη με γύρω στις 2.500 αιτήσεις και αιτούμενο ποσό 92 εκατ. ευρώ, μετά η Δυτική Μακεδονία με 40 εκατ. ευρώ και η Θεσσαλία με 70 εκατ. ευρώ αιτούμενο ποσό.

Προφανώς, δεν φτάνουν τα διαθέσιμα ποσά για να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις και όσα περισσεύουν από περιφέρειες όπως Ήπειρος, Αττική και Νότιο Αιγαίο δεν είναι αρκετά για να ικανοποιήσουν σε μεγάλο βαθμό το χρηματοδοτικό κενό.


Πηγη: agronews.gr
ΧΕΛΛΑΔΑ


Η Ενημέρωση για τους Αγρότες - Κτηνοτρόφους στο www.AgroNews365.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram