Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Νέα δημοσκόπηση της MARC: Ποια η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ – Η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών

Tα στοιχεία του Α’ μέρους της μεγάλης μηνιαίας δημοσκόπησης της MARC, παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με το...


Tα στοιχεία του Α’ μέρους της μεγάλης μηνιαίας δημοσκόπησης της MARC, παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,8%, έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 14%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,7%, το ΜέΡΑ25 με 2,9%, οι Έλληνες για την Πατρίδα με 2,2% και “άλλο κόμμα” με 4,9%.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, η μεγαλύτερη ανησυχία των ερωτηθέντων η ακρίβεια/ανατιμήσεις (ποσοστό 84,7%) και ακολουθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία (77,4%). Οι επόμενες απαντήσεις είναι οι εξής: Πανδημία: 40,7%, Εθνικά Θέματα: 19,6%, Εγκληματικότητα/Βία: 17,7%, Μεταναστευτικό: 10,3%, Φυσικές καταστροφές: 6,6%, Προκήρυξη εκλογών: 3,3%.

Σε ό,τι αφορά στην επιθυμία του χρόνου των εκλογών, το 49,8% των ερωτηθέντων απαντά “στο τέλος της 4ετίας”, το 29,2% “άμεσα”, το 16% το φθινόπωρο του 2022. Ένα 5% απαντά “Δεν ξέρω/Δεν απαντώ”.

Σε ερώτημα σχετικά με την κυβέρνηση που προτιμούν, το 26,8% απαντά “αυτοδύναμη ΝΔ”, το 14,4% “κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ”, το 13,2% “αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ”, το 9,6% “κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό ΝΔ-ΚΙΝΑΛ”, το 7% “κυβέρνηση τεχνοκρατών με στήριξη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ” και το 2,5% “αυτοδύναμη κυβέρνηση  ΚΙΝΑΛ”.

Η δημοσκόπηση της MARC

Πηγη: enikos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram