Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Επίθεση Ζαχάροβα κατά της Ελλάδας για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών

Επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπολύει η Μαρία Ζαχάροβα με αφορμή την απέλαση Ρώσων διπλωματών από τη χώρα μας. Όπως σημειώνει η εκπ...


Επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπολύει η Μαρία Ζαχάροβα με αφορμή την απέλαση Ρώσων διπλωματών από τη χώρα μας.

Όπως σημειώνει η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σε ανάρτησή της στο κανάλι της στο Telegram, “η Ελλάδα, με την οποία η Ρωσία μοιράζεται βαθιές ιστορικές ρίζες, επέλεξε μια συγκεκριμένη ημερομηνία, την 6η Απριλίου, για να ανακοινώσει την απόφασή της να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες”.

Παράλληλα, η Μαρία Ζαχάροβα συνδέει στην ανάρτησή της την απόφαση για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, με την επίσκεψη της Αμερικανίδας υφυπουργού Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαν στην Ελλάδα και ταυτόχρονα σημειώνει ότι η 6η Απριλίου είναι “μια μαύρη μέρα στην ελληνική ιστορία”, καθώς εκείνη τη μέρα, το 1941 επιτέθηκαν οι Ναζί στην Ελλάδα. Η Ζαχάροβα αναρωτιέται αν πρόκειται για σύμπτωση ή “διαβολικά ακριβή υπολογισμό”.

“Πρώτα, η Βικτόρια Νούλαντ βρέθηκε στην Αθήνα αυτή την ημέρα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή σε ένα μικρό άρθρο για τη συνάντηση της Νούλαντ με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο. Αν η Νούλαντ εμφανιστεί κάπου, δεν βγαίνει τίποτα καλό από αυτό.

Δεύτερον, η 6η Απριλίου είναι μια μαύρη μέρα στην ελληνική ιστορία. Σαν σήμερα το 1941 το ναζιστικό Ράιχ επιτέθηκε στη χερσόνησο (Επιχείρηση Μαρίτα). Για τον ελληνικό λαό, η 6η Απριλίου έχει την ίδια σημασία με την 22η Ιουνίου για τους Ρώσους. Ήταν απλώς μια σύμπτωση ή ένας διαβολικός υπολογισμός για λογαριασμό των Αμερικανών συμβούλων;” αναρωτιέται η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Και προσθέτει: “Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι προφανές: ήταν μια εποχή που η Ρωσία βοήθησε την Ελλάδα να αποκτήσει την ανεξαρτησία της και να αποκαταστήσει το κράτος και ο πρώτος της ηγέτης ήταν προηγουμένως υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας (σσ. Ιωάννης Καποδίστριας), αλλά τώρα έχουν μηδενιστεί οι διπλωματικές σχέσεις αυτής της χώρας με τη Ρωσία. Αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι μοιραζόμαστε την ίδια πίστη με τους Έλληνες, τις ίδιες παραδόσεις και ήμασταν πάντα εκεί για να βοηθήσουμε τους Έλληνες φίλους μας. Αρκεί να αναφέρουμε την προσπάθεια της Ρωσίας να βοηθήσει την Ελλάδα να καταπολεμήσει τις πυρκαγιές του περασμένου έτους στην Πελοπόννησο.

Αυτό δεν είναι τόσο θέμα ευρωατλαντικής αλληλεγγύης που διαγράφει το παρελθόν, καθώς είναι κυρίαρχη επιλογή κάθε έθνους να αποφασίσει ποιον θα τιμήσει. Ακόμη χειρότερα, αυτό στερεί από τους ανθρώπους και τα έθνη το μέλλον, την ανεξαρτησία τους και το δικαίωμα να κάνουν κυρίαρχες επιλογές. Έτσι αυτοί οι ιστορικοί παραλληλισμοί γίνονται μια σταθερή διπλή γραμμή μεταξύ μας” σημειώνει χαρακτηριστικά η Μαρία Ζαχάροβα στην ανάρτησή της.


Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram