Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Έρχονται πρόστιμα σε πρατήρια καυσίμων για αισχροκέρδεια

Έρχονται βαριές “καμπάνες” σε πρατήρια καύσιμων στα οποία εντοπίζονται φαινόμενα αισχροκέρδειας. Για το θέμα μίλησε ο υπουργός Α...


Έρχονται βαριές “καμπάνες” σε πρατήρια καύσιμων στα οποία εντοπίζονται φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Για το θέμα μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΙ. ” Ως υπουργός Ανάπτυξης και Εμπορίου έχουμε αφήσει όλα τα συνεργεία και ασχολούμαστε μόνο με τα πρατήρια καύσιμων με τους ελέγχους. Δυστυχώς έχουμε βρει αρκετές παραβάσεις, θέλω να είμαι ειλικρινής” σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι οι παραβάσεις για αισχροκέρδεια αφορούν σε πρατήρια και εταιρείες πετρελαιοειδών. Θα ανακοινωθούν τα πρόστιμα”.

Ο ίδιος εξήγησε ότι είχαν  μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους από ότι είχαν την 1η Σεπτεμβρίου του 2021. “Βάσει του πλαφόν που έχουμε θεσπίσει, κανένας δεν μπορεί να κερδίζει περισσότερα από όσα κέρδιζε την 1η Σεπτεμβρίου του 2021″ είπε χαρακτηριστικά. Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε πόσες είναι οι εταιρείες αυτές. Δεν ανέφερε τον αριθμό ωστόσο είπε ” θα ήθελα να είναι μικρότερος ο αριθμός” και πρόσθεσε ότι τα πρόστιμα που θα επιβληθούν στα πρατήρια είναι άνω των 50.000 ευρώ.

Παπαθανάσης για βενζινάδικα: Υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές, επιβάλουμε πρόστιμα

Για το θέμα αυτό μίλησε και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Nίκος Παθανάσης  στο OPEN. “Είμαστε παντού. Είμαστε στα νησιά τώρα, ελέγχουμε τα βενζινάδικα. Υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές, επιβάλουμε πρόστιμα. Υπάρχει και εναρμονισμένη πρακτική “, σημείωσε και ενδεικτικά ανέφερε ότι υπήρξε περίπτωση κατά τη φάση της πανδημίας πέντε βενζινάδικα να έχουν εναρμονισμένη πρακτική και  εκεί πέραν της επιβολής προστίμου έκλεισαν και τα βενζινάδικα. “Είμαστε στα νησιά καθημερινά με πολλούς ελέγχους. Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει  έναν μηχανισμό που ελέγχει. Και βεβαίως με την καταγραφή των αποθεμάτων μπορούμε και ελέγχουμε εάν δημιουργούνται τεχνητές ελλείψεις. Είναι πολύ σημαντικό γιατί έχουμε παρατηρήσει και εκεί ορισμένα φαινόμενα, επιβάλλουμε πρόστιμα”. “Είμαστε έξω και παρακολουθούμε στενά. Ο μηχανισμός μας είναι παντού και πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα ότι όποιος τολμήσει να το κάνει, θα επιβληθεί πρόστιμο και θα του σταματήσουμε τη λειτουργία”, συμπλήρωσε. Επίσης μίλησε και για την εφοδιαστική αλυσίδα. ” Σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα έχουν επιβληθεί πρόστιμα και σύντομα θα ανακοινώνονται και τα ονόματα εκείνων που προβαίνουν σε κερδοσκοπία”, τόνισε.


Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram