Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Αλέξης Τσίπρας: "Σε αποδρομή ο κ. Μητσοτάκης – Η ΝΔ λεηλατεί τα Δημόσια Ταμεία"

Ο κ. Μητσοτάκης είναι σε αποδρομή και η Νέα Δημοκρατία έχει αρχίσει την επιδρομή στα Δημόσια Ταμεία, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖ...


Ο κ. Μητσοτάκης είναι σε αποδρομή και η Νέα Δημοκρατία έχει αρχίσει την επιδρομή στα Δημόσια Ταμεία, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Zarpa Radio 89.6, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι έπρεπε να έχουν ήδη γίνει εκλογές, γιατί “ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ εξελέγησαν με ένα πρόγραμμα και με υπόσχεση περισσότερες και καλύτερες δουλειές, ευημερία, προοπτική για τη μεσαία τάξη. Και εδώ και τρία χρόνια, σχεδόν, η συντριπτική πλειοψηφία της μεσαίας τάξης περνάει πιο δύσκολα όσο ποτέ άλλοτε, ούτε την περίοδο την πιο σκληρή των μνημονίων δεν είχε περάσει”, βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ. “Γιατί ενώ είχαμε χάσει το 25% του ΑΕΠ μας ως πλούτο, είχαν συρρικνωθεί οι μισθοί και οι συντάξεις. Εμείς επαναφέραμε τη χώρα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ρυθμίσαμε το χρέος, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και αφήσαμε και μια παρακαταθήκη 37 δισεκατομμυρίων στα δημόσια ταμεία. Και σήμερα έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση στη χειρότερη στιγμή για τον τόπο. Ξανάρχισε η λεηλασία στο δημόσιο πλούτο, ξανάρχισε το γιουρούσι στα δημόσια ταμεία, έχουμε γεμίσει golden boys και οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιου πλούτου σε κρίσιμους τομείς, όπως η ενέργεια. Και αυτό το πληρώνει στην τσέπη του ο πολίτης, πια. Εμείς ζορίσαμε τη μεσαία τάξη. Τη ζορίσαμε 4 χρόνια, όσο τώρα δυο λογαριασμοί της ΔΕΗ και ένας μήνας σούπερ μάρκετ. Αυτό ήταν το ζόρι που κάναμε εμείς σε σχέση με σήμερα. Δυο λογαριασμοί της ΔΕΗ και πολλά λέω. Όταν βλέπουμε ότι σήμερα οι λογαριασμοί της ΔΕΗ σε ανθρώπους που παίρνουν μισθούς 500, 600, 800 ευρώ, έρχονται παραπάνω. Εμείς γεμίσαμε τα δημόσια ταμεία, βγάλαμε τη χώρα από το μνημόνιο, ρυθμίσαμε το χρέος, ενώ η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη συνεχίζει το πλιάτσικο από εκεί που το άφησε το ’15. Διότι εδώ μας λένε ότι είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά βγήκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός με τις παρεμβάσεις που έκανε προχθές να μας πει ότι θα δώσει κάποια αναδρομικά που αποδεικνύονται και απάτη, διότι θα εμφανιστεί η απάτη στους λογαριασμούς των πολιτών.”

“Φταίνε πάντα άλλοι”

Ερωτηθείς σχετικά με τις ευθύνες για την ακρίβεια, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι “αυτοί οι οποίοι είχαν τάξει στον ελληνικό λαό ευημερία, μας λένε τώρα ότι φταίει κάποιος άλλος γι’ αυτά τα οποία βιώνει ο ελληνικός λαός. Γιατί η πανδημία είναι φαινόμενο παγκόσμιο. Ναι, αλλά στην Ελλάδα είμαστε οι χειρότεροι σε όλη την Ευρώπη σε θανάτους ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού. Για την ακρίβεια φταίει ο Πούτιν. Ναι, αλλά τον Δεκέμβρη δίνει αναδρομικά. Ο πόλεμος ξεκίνησε τέλη Φλεβάρη. Και η χώρα μας είναι από τον Σεπτέμβρη και μετά η ακριβότερη στην τιμή χονδρικής του ρεύματος σε όλη την Ευρώπη.
Για όλα φταίει κάποιος άλλος, σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία. Όμως νομίζω ότι οι δυσκολίες που βιώνει σήμερα ο μέσος Έλληνας πολίτης, οι δυσκολίες έχουν ευθύνη με ονοματεπώνυμο και λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Η ΔΕΗ

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η Ελλάδα “δεν έχει αρνητικές πρωτιές μονάχα στην ακρίβεια, στη μείωση του εισοδήματος, χαμηλότερους μισθούς, στον πληθωρισμό. Έχει και άλλες αρνητικές πρωτιές, είμαστε στον πάτο στην ελευθερία του Τύπου σε όλη την Ευρώπη. Συγκρινόμαστε με τριτοκοσμικές χώρες και αυτό είναι ντροπή για τη χώρα. Και επειδή αν δεν υπήρχε αυτή η μονοκαλλιέργεια στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η μονοφωνία η απόλυτη, που δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε από τη μεταπολίτευση και μετά, με τα εκατομμύρια στις λίστες Πέτσα, με τα εκατομμύρια μέσω των ΔΕΚΟ, που και αυτές, όπως η ΔΕΗ για παράδειγμα, δίνουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης προκειμένου να διαμορφώνουν μια ασπίδα νομίζω ότι δεν θα μπορούσε να σταθεί αυτή η κυβέρνηση. ”
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι ενώ η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα φορολογήσει τα υπερκέρδη των επιχειρήσεων ενέργειας, που είχε πει ότι είναι 1,5 δισεκατομμύριο, τώρα προσπαθεί να τα κουκουλώσει, να τα παρουσιάσει δήθεν 600, 700 εκατομμύρια για να φτάσουν στο τέλος να φορολογήσουν μια τρύπα στο νερό. Ανέχονται την αισχροκέρδεια στην οποία πρωταγωνιστής είναι η ΔΕΗ. Η ΔΕΗ που επί των ημερών μας δεν αύξησε το ηλεκτρικό ρεύμα ούτε 1 ευρώ στον καταναλωτή. Για να φτάσουμε σήμερα στο σημείο της τρέλας, που είναι ότι από την επόμενη των εκλογών ο κ. Μητσοτάκης όρισε ως επικεφαλής στην εταιρία, ένα golden boy, ο οποίος έχει παίρνει 360.000 ευρώ μισθό το χρόνο.

Και δίνει bonus 16 εκατομμύρια στο Διοικητικό Συμβούλιο. Στόχος της Διοίκησης είοναι η κερδοφορία και όχι η δημόσια κοινή ωφέλεια, όπως θα έπρεπε να είναι μια ΔΕΚΟ. Γιατί με την κερδοφορία, η μετοχή παίρνει αξία και άρα πλουτίζουν οι μέτοχοι με τα μερίσματα. Ποιοι μέτοχοι; Αυτοί που αγοράσανε το 17% της ΔΕΗ τον Σεπτέμβριο, λίγο πριν αρχίσει αυτό το ράλι στις τιμές στα τιμολόγια των πολιτών.
Αυτό που συμβαίνει στη χώρα με την ενέργεια, δεν συμβαίνει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης παρ‘ ότι υπάρχουν και εκεί αυξήσεις. Aλλά μεσοσταθμικά είναι 20% και εδώ είναι πάνω από 80%. Και στην Ελλάδα οι μισθοί έχουν αφαιμαχθεί την περίοδο των μνημονίων. Άρα εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε κοινωνική κρίση. Όσο περισσότερο αυτή η κυβέρνηση παραμένει, τα αδιέξοδα θα εντείνονται. Γι’ αυτό και ζητάμε εκλογές.
Γι’ αυτό και ζητάμε από τους πολίτες να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς έχει συμβεί αυτά τα τρία χρόνια. Ότι η χώρα γύρισε πολύ πίσω από την εκλογή της ΝΔ και ειδικότερα του κ. Μητσοτάκη. Dιότι θεωρώ ότι και καμία άλλη δεξιά κυβέρνηση, πέραν αυτής της ακραίας νεοφιλελεύθερης, δεν θα οδηγούσε τα πράγματα εδώ που τα οδήγησε. Με στρατηγικές επιλογές οι οποίες ήταν λαθεμένες, όπως η απολιγνιτοποίηση, όπως η επιλογή των ιδιωτικοποιήσεων εν μέσω της κρίσης.”

Ο Αντώνης Σαμαράς

Σχολιάζοντας την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός ουσιαστικά μίλησε πιο σκληρά από όσο μιλάει η αντιπολίτευση απέναντι στον κ. Μητσοτάκη. Τον κατήγγειλε ουσιαστικά για τις επιλογές του για την ενέργεια.
Προφανώς, όλα αυτά έχουν να κάνουν με τις διεκδικήσεις στο εσωτερικό και με την επόμενη μέρα, αλλά έχει ενδιαφέρον που πλέον και στη Νέα Δημοκρατία κατανοούν ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας πρωθυπουργός σε αποδρομή και ήδη αρχίζουν να διαμορφώνουν το πλαίσιο για την επόμενη μέρα. Εγώ έτσι εκλαμβάνω την παρουσία Σαμαρά στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.”

Ο ΒΟΑΚ

Για τον ΒΟΑΚ και τα άλλα μεγάλα ο κ. Τσίπρας είπε σχεδόν με όλα τα σημαντικά έργα που είχε ξεκινήσει και δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι διαδικασίες και τα έργα διεκόπησαν και οι διαδικασίες ξεκίνησαν από την αρχή, για να καταλήξουν στον σχεδιασμό που είχε κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με τη διαφορά ότι θα στοιχίσουν ακριβότερα στο Ελληνικό Δημόσιο. Ειδικά για τον ΒΟΑΚ είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευτεί να μην έχει διόδια παρά μόνο για τους επισκέπτες, αλλά τώρα θα έχει διόδια και για τους Κρητικούς.

Τα εθνικά θέματα

Για τα εθνικά θέματα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ενώ η κυβέρνηση είχε καλλιεργήσει μια εικόνα αποδυναμωμένης και απομονωμένης Τουρκίας, “βλέπουμε σήμερα μια Τουρκία η οποία όχι μόνο δεν είναι απομονωμένη, αλλά έχει αναβαθμιστεί ως η σημαντικότερη σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Ερντογάν διαμορφώνει έναν ρόλο ειρηνοποιού. Προσέξτε, αυτός που κατέχει εδώ και 48 χρόνια το βόρειο τμήμα της Κύπρου, είναι ειρηνοποιός και διαμεσολαβητής για την ειρήνη στην Ουκρανία. Το να παρακαλάς για μια φωτογραφία στον Λευκό Οίκο, δεν είναι σοβαρή στάση πρωθυπουργού. Έρχεται και υπογράφει μια εβδομάδα πριν πάει να δει τον κ. Μπάιντεν την ανανέωση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων των συμβάσεων, που δεν το έχει κάνει κανένας άλλος Έλληνας πρωθυπουργός. Ούτε ο πατέρας του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που ήταν πράγματι στενός φίλος του Μπους και κατέρρεε η Σοβιετική Ένωση, ανανέωσε επ’ αόριστο την Σούδα. Επ’ αόριστον!
Και αντί τα ανταλλάγματα να είναι οι εγγυήσεις ασφαλείας για την Ελλάδα και την Κύπρο από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, από τους συμμάχους μας έναντι της Τουρκίας, εδώ βλέπουμε να συμβαίνει το αντίθετο. Η Αμερική να ετοιμάζεται να δώσει F-16 στην Τουρκία. Εμείς στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία και η Αμερική στέλνει καινούργια αεροπλάνα F-16, για να πετάνε πάνω από τα ελληνικά νησιά, να κάνουν υπερπτήσεις που αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία. Πέταξαν οι Τούρκοι πάνω από τη Λέσβο και πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι. Γιατί; Πάνω από το Αγαθονήσι διότι δεν το αναγνωρίζουν ως ελληνική κυριαρχία, θεωρούν ότι είναι γκρίζα ζώνη και πάνω από τη Λέσβο διότι θεωρούν ότι είναι ένα νησί που θα έπρεπε να είναι αποστρατιωτικοποιημένο.”

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram