Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Φωτιά σε κτίριο στη Θεσσαλονίκη: Δύο διασωληνωμένοι και δεκάδες απεγκλωβισμοί (ΦΩΤΟ – VIDEO)

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε κτίριο όπου στεγάζεται και το Επαγγε...


Συναγερμός σήμανε νωρίτερα σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε κτίριο όπου στεγάζεται και το Επαγγελματικό-Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, στην πλατεία Αριστοτέλους. Σε εικόνες που μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ, διακρίνονταν πυκνοί καπνοί να βγαίνουν από την ταράτσα του κτιρίου, ενώ εκφράστηκαν και φόβοι για τυχόν εγκλωβισμένους.

Η κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση κι έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η εικόνα από τη φωτιά είναι καλύτερη και δεν υπάρχουν άλλοι εγκλωβισμένοι. Πλέον, από το κτίριο βγαίνουν μόνον λίγοι καπνοί και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Ωστόσο, υπήρξε κινητοποίηση για την απομάκρυνση μαθητών σε φροντιστήριο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας για πρόσφυγες και μετανάστες, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Συγκεκριμένα, περίπου 25 παιδιά απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το σημείο, καθώς οι καπνοί που έμπαιναν από τον φωταγωγό έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι μία έγκυος γυναίκα χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου, λόγω της εισπνοής καπνών.

Απεγκλωβίστηκαν 44 άτομα

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, συνολικά 44 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά απεγκλώβισε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στον ακάλυπτο χώρο, ανάμεσα σε τρία κτίρια στην πλατεία Αριστοτέλους, σύμφωνα με τον υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος, Μάριο Αποστολίδη.

Η πυρκαγιά σύμφωνα με τις πληροφορίες εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες, πίσω από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ενώ τουλάχιστον πέντε άτομα διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία. Δύο άτομα απ’ αυτά που απεγκλωβίστηκαν, διακομίστηκαν διασωληνωμένα στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

“Είχαμε πληροφορίες ότι πρόκειται για εγκλωβισμένα άτομα, ειδοποιήσαμε αμέσως μεγάλη δύναμη, 12 οχήματα με 40 άνδρες ανάμεσά τους δύο ειδικά οχήματα, για να μπορέσουμε να απεγκλωβίσουν αν έπρεπε άτομα από τα μπαλκόνια. Περιβάλλαμε από τρεις πλευρές το κτίριο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, η οποία τελικά δεν ήταν στο κτίριο γραφείων, ήταν στο διπλανό το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο και με σκουπίδια μέσα”, ανέφερε αρχικά ο υποστράτηγος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Ο ίδιος συνεχίζοντας, επεσήμανε ότι “από εκεί μάλλον ξεκίνησε η πυρκαγιά και δημιουργήθηκε μεγάλο θερμικό φορτίο, γι’ αυτό υπήρχε και ο έντονος καπνός που φαινόταν από μακριά. Η φωτιά δεν πέρασε στο διπλανό κτίριο. Απεγκλωβίσαμε 44 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά που ήταν στο διπλανό φροντιστήριο”.

Από την πλευρά του ο αστυνομικός της ομάδας “ΔΙ.ΑΣ”, Αλέξανδρος Σφεληνιώτης, αναφέρθηκε στο συμβάν καθώς και στις άμεσες και συντονισμένες ενέργειες των αρμόδιων αρχών. “Ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη πυρκαγιάς πίσω στον ακάλυπτο χώρο. Συμβάλλαμε με τους συναδέλφους της πυροσβεστικής για να μπορέσουν να κατασβέσουν τη φωτιά. Βεβαιωθήκαμε ότι δεν υπήρχε κανένα άτομο. Απεγκλωβίσαμε ένα άτομο, ενώ υπήρχαν παιδιά στον έβδομο όροφο, σύμφωνα και με πληροφορίες από ενοίκους της πολυκατοικίας”.

Την προανάκριση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Εικόνες από τη μεγάλη φωτιά

Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι. Άμεσα απομακρύνθηκαν όσοι βρίσκονταν στην αγορά του Καπανίου και τα γύρω σημεία, όπως μετέδωσε το thesstoday.gr, δημοσιεύοντας και σχετικές εικόνες.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο έσπευσαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα, που επιχειρούν μέχρι και αυτή την ώρα για την πλήρη κατάσβεση. Οι καπνοί ήταν ορατοί και από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, επί της  Εγνατίας.

Δείτε φωτογραφίες που δημοσίευσε το enikos.gr:

Φωτιά Θεσσαλονίκη

Φωτιά Θεσσαλονίκη

Φωτιά Θεσσαλονίκη

Φωτιά Θεσσαλονίκη


Πηγη: enikos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram