Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

«Κιβωτός του Κόσμου»: Έφοδος της οικονομικής αστυνομίας σε σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Έφοδο πραγματοποιεί αυτή την ώρα η οικονομική αστυνομία σε σπίτια όπου διέμενε ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, στο πλαίσιο τω...


Έφοδο πραγματοποιεί αυτή την ώρα η οικονομική αστυνομία σε σπίτια όπου διέμενε ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιούνται για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου»,  εν μέσω και των καταγγελιών περί ασέλγειας και κακοποίησης ανηλίκων που διέμεναν σε δομές της οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η έφοδος της οικονομικής αστυνομίας έχει γίνει στις δύο δομές της «Κιβωτού» που βρίσκονται στον Κολωνό, εντός των οποίων διατηρούσαν σπίτια ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα.

Οι άνδρες της οικονομικής αστυνομίας κάνουν «φύλλο και φτερό» τα σπίτια προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν έγγραφα και να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν κρυμμένα χρήματα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την οικονομική αστυνομία γνωρίζουν ότι σε αυτά τα σπίτια υπάρχουν χρηματοκιβώτια και ερευνούν το ενδεχόμενο εκεί να έκρυψε η πρεσβυτέρα το περιεχόμενο της θυρίδας της τράπεζας, που είχε αδειάσει την προηγούμενη εβδομάδα.

Εντοπίστηκαν τρεις λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας έως τώρα – Το ποσό που βρέθηκε

Ο έλεγχος που διενεργεί η οικονομική αστυνομία, επικεντρώνεται στο χρονικό διάστημα από το 2017 έως το 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, από την έως τώρα έρευνα έχει προκύψει ότι υπάρχουν τρεις τραπεζικοί λογαριασμοί στο όνομα του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας.

Οι τρεις αυτοί λογαριασμοί έχουν ανοιχτεί σε δύο διαφορετικές τράπεζες. Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, το συνολικό ποσό στους εν λόγω λογαριασμούς ανέρχεται σε 300.000 ευρώ. 

Σημειώνεται ότι αυτή είναι μόνο η αρχή της έρευνας που πραγματοποιεί η οικονομική αστυνομία. Αναμένονται, εξάλλου, οι απαντήσεις και από άλλες τράπεζες στις οποίες έχει υποβληθεί ανάλογο αίτημα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα είχαν ανοίξει και εκεί τραπεζικούς λογαριασμούς.

Όπως έχει ήδη γράψει το enikos.gr, η οικονομική αστυνομία θα διενεργήσει φορολογικό έλεγχο τόσο για την κινητή όσο και για την ακίνητη περιουσία της «Κιβωτού». Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί το πώς διατέθηκαν τα χρήματα που λάμβανε η «Κιβωτός» από το κράτος, από χορηγίες και δωρητές και εάν αυτά διατέθηκαν για τους σκοπούς που δόθηκαν.

Επίσης, η οικονομική αστυνομία θα διενεργήσει έλεγχο και σε φυσικά και νομικά πρόσωπα της «Κιβωτού». Σε ό,τι αφορά στον πατήρ Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, θα εξεταστούν τα οικονομικά τους στοιχεία, προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν προσαύξηση της περιουσίας τους.

Σε περίπτωση που από τον φορολογικό έλεγχο προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία, τότε αναμένεται να κληθούν για κατάθεση στην οικονομική αστυνομία τόσο ο πατήρ Αντώνιος όσο και η πρεσβυτέρα.

Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, δεσμεύτηκαν από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος οι λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας καθώς και των γονέων του Ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου, ενώ δεν δεσμεύτηκαν οι εταιρικοί λογαριασμοί της Οργάνωσης.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Αρχής, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή για δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών τόσο για τον πατέρα Αντώνιο, όσο και για την πρεσβυτέρα αλλά και για τους γονείς του αν και ο πατέρας του, ο οποίος διαθέτει λογαριασμό στο όνομά του, έχει ήδη αποβιώσει.

Επίσης δεσμεύονται και θυρίδες αλλά και οποιοδήποτε άλλο επενδυτικό προϊόν βρεθεί.

Η δέσμευση έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να ελεγχθούν οι εν λόγω λογαριασμοί αλλά και για να αποτραπούν ενδεχόμενες κινήσεις.

Οι εταιρικοί λογαριασμοί της Κιβωτού που έχουν εντοπιστεί δεν δεσμεύτηκαν, καθώς τυχόν δέσμευσή τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της.


Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram