Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

ΙΝΚΑ: Το κόστος για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Ακριβαίνει φέτος το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς λόγω αυξήσεων στα βασικά είδη διατροφής που επηρεάζουν την τελική του τιμή. Σύμφωνα...


Ακριβαίνει φέτος το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς λόγω αυξήσεων στα βασικά είδη διατροφής που επηρεάζουν την τελική του τιμή.

Σύμφωνα με έρευνα του ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας, το μέσο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι για 4 άτομα αναμένεται να κοστίσει 119,25 ευρώ.

«Εάν βάλουμε και το τραπέζι της παραμονής τότε το κόστος ανεβαίνει στα 300 ευρώ για 4 άτομα επειδή την παραμονή θα φάει περισσότερα εδέσματα ο κόσμος», συμπληρώνει σχετικά με το κόστος των δύο τραπεζιών των γιορτών το ΙΝΚΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι η βασιλόπιτα αλλά και η γαλοπούλα έχουν ενταχθεί στο χριστουγεννιάτικο «καλάθι του νοικοκυριού» όπου οι καταναλωτές μπορούν να τα προμηθευτούν σε μεγαλύτερο εύρος τιμών.

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία «βασιλόπιτα ή τσουρέκι», οι τιμές πώλησης των προϊόντων ανά κιλό (τιμή μονάδας) στο εορταστικό «καλάθι» κυμαίνονται από 3,3 ευρώ έως 9,5 ευρώ το κιλό (8,5 μέγιστη τιμή ανά κιλό την προηγούμενη εβδομάδα).

Όσον αφορά τη γαλοπούλα, οι τιμές πώλησης των προϊόντων που έχουν συμπεριληφθεί στο χριστουγεννιάτικο «καλάθι» κυμαίνονται από 4.9 ευρώ έως 11.4 ευρώ το κιλό.


Πηγή: foodlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram