Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Βουλή: Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με 156 «όχι»

Απορρίφθηκε από τη Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των παρακολουθήσεω...


Απορρίφθηκε από τη Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Όπως ανακοινώθηκε από το προεδρείο της Βουλής, συνολικά ψήφισαν (με ηλεκτρονική ψηφοφορία) 299 βουλευτές. Υπέρ ψήφισαν 143 βουλευτές, ενώ 156 βουλευτές ψήφισαν κατά της πρότασης δυσπιστίας.

Όσοι ήταν υπέρ της πρότασης δυσπιστίας απάντησαν “ναι”, οι μη αποδεχόμενοι την πρόταση απάντησαν “όχι”, οι αρνούμενοι ψήφο απάντησαν “παρών”. Σύμφωνα με τη διαδικασία, η απόφαση λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή με 150 και μία ψήφους. Επίσης οι βουλευτές μπορούσαν να ψηφίσουν με επιστολές, οι οποίες στέλνονται στο προεδρείο και συνυπολογίζονται στην καταμέτρηση.

Προτού ανοίξει το σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, συνέστησε στους βουλευτές να είναι προσεκτικοί σε λάθη.

Η συζήτηση διήρκησε 34 ώρες, από τις μεγαλύτερες, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, που έχουν διεξαχθεί σε αντίστοιχες προτάσεις δυσπιστίας. Την πρώτη ημέρα, η συζήτηση ολοκληρώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα, την δεύτερη ημέρα ολοκληρώθηκε στις 4 τα ξημερώματα, προκειμένου να λάβουν τον λόγο όσο το δυνατόν περισσότεροι ομιλητές. Μίλησαν 126 βουλευτές, έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 22 υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, ένας πρώην πρωθυπουργός (Γιώργος Παπανδρέου), μία πρώην γραμματέας ΚΟ (Αλέκα Παπαρήγα) ένας πρώην πρόεδρος της Βουλής (Νίκος Βούτσης), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμένος και οι πολιτικοί αρχηγοί, συνολικά δηλαδή 164 ομιλητές.


Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram