Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Σεισμός στην Τουρκία: Μετακινήθηκε τεκτονική πλάκα 3 μέτρα σε μήκος 150 χιλιομέτρων

Ανείπωτη τραγωδία σε Τουρκία και Συρία από τον διπλό σεισμό που έπληξε την περιοχή, σκορπίζοντας τον θάνατο και προκαλώντας μεγά...


Ανείπωτη τραγωδία σε Τουρκία και Συρία από τον διπλό σεισμό που έπληξε την περιοχή, σκορπίζοντας τον θάνατο και προκαλώντας μεγάλες καταστροφές. Σύμφωνα με γεωφυσικό, ο οποίος μίλησε στην Corriere della Sera, ενδεικτικό της έντασης του πρώτου σεισμού είναι ότι η αραβική πλάκα μετακινήθηκε για περισσότερα από 3 μέτρα σε μήκος τουλάχιστον 150 χιλιομέτρων.

Σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα, ο πρόεδρος του INGV (Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας), Κάρλο Ντολιόνι, είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό που ονομάζουμε Αραβική πλάκα μετακινήθηκε σε λίγα δευτερόλεπτα για πάνω από 3 μέτρα σε μήκος τουλάχιστον 150 χιλιομέτρων». Ο ίδιος αναφέρθηκε στη συνέχεια και στον κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι στις ιταλικές ακτές, το οποίο τελικά ήρθη πριν από λίγες ώρες, και που όμως «δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να επαναληφθεί από κατολισθητικά φαινόμενα στην Ανατολική Θάλασσα».

Σύμφωνα με τον Ντολιόνι αυτά τα συμβάντα «μπορούν να ακολουθηθούν από εξίσου σημαντικά, αν όχι πιο σημαντικά γεγονότα», όπως και «συνέβη στην ίδια την Τουρκία κατά τον σεισμό που μαστίγωσε τη χώρα το 1999».

Ερωτηθείς για το εάν θα πρέπει να ανησυχούν οι χώρες που βρίσκονται στη Δυτική Μεσόγειο, ο πρόεδρος του Ιταλικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής τόνισε πως «πρόκειται για δραστηριότητες που δεν σταματούν ποτέ» και μάλιστα συνέστησε να διατηρηθεί η προσοχή σε υψηλό επίπεδο και στην Ιταλία, παρόλο που ο σεισμός «απέχει πολύ από το ιταλικό γεωλογικό σύστημα», εφόσον η Ιταλία διαθέτει περιοχές με μια παντοτινή γεωλογική «ζωτικότητα», όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram