Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Με «χατ-τρικ» η Εύβοια συνεχίζει δυναμικά στο δίκτυο υδατοδρομίων της Ελλάδας!

  Μετά και την χορήγηση άδειας στην Κύμη, εγκρίνονται περιβαλλοντικά τα υδατοδρόμια σε Κάρυστο, Αλιβέρι και Αιδηψό και ανάβει το...

 

Μετά και την χορήγηση άδειας στην Κύμη, εγκρίνονται περιβαλλοντικά τα υδατοδρόμια σε Κάρυστο, Αλιβέρι και Αιδηψό και ανάβει το πράσινο φως για την οριστική τους αδειοδότησή! 

Τη σκυτάλη παίρνουν προσεχώς οι Σκύρος, Αλόννησος , Σκόπελος, Χίος και Οινούσσες! 


Γερές βάσεις ώστε να δημιουργήσει σύντομα το δικό της ολοκληρωμένο δίκτυο υδατοδρομίων έχει βάλει η Εύβοια και αυτό αποδεικνύεται από τις ραγδαίες εξελίξεις γύρω από την υλοποίηση των υποδομών της. 

Ειδικότερα, ανακοινώθηκε επίσημα η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για τρία ακόμα υδατοδρόμια της Εύβοιας και συγκεκριμένα για τα λιμάνια της Κάρυστου, της Αιδηψού και του Αλιβερίου. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι οι τεχνικοί φάκελοι των υδατοδρομίων οδηγούνται προς την ολοκλήρωση και την τελική χορήγηση της άδειας ίδρυσης των έργων, τα οποία έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου η Hellenic Seaplanes. 


Βάσει της περιβαλλοντικής έγκρισης που απέκτησαν οι 3 προορισμοί του νησιού, επικυρώνεται ότι τόσο οι χερσαίες εγκαταστάσεις όσο και οι πλωτές εγκαταστάσεις για τον ελλιμενισμό των υδροπλάνων δεν θα φέρουν επιπτώσεις τόσο στην υδάτινη επιφάνεια των λιμανιών, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο των υδατοδρομίων τους. 

Τα ευχάριστα νέα που έφεραν οι ανακοινώσεις των ΑΕΠΟ έρχονται να προστεθούν στην αδειοδότηση που έλαβε αρχές του μήνα το υδατοδρόμιο Κύμης με αποτέλεσμα όλα να συνηγορούν ότι ο Ιανουάριος ήταν για την Εύβοια «μήνας-κλειδί».


Αναμφίβολα, η υλοποίηση του project της δημιουργίας των πέντε υδατοδρομίων στο νησί, είναι αποτέλεσμα της καλής επικοινωνίας και συνεχούς συνεργασίας μεταξύ της Hellenic Seaplanes και τον Οργανισμό Λιμένων Νομού Ευβοίας (ΟΛΝΕ), κάτι που αποδεικνύεται και από τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου του ΟΛΝΕ, κ. Σπύρου Γεροντίτη με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλα Χαραλάμπους καθώς και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανό.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν περαιτέρω τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των υδατοδρομίων σε Κάρυστο, Αιδηψό και Αλιβέρι καθώς και τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν μέχρι και την εκκίνηση των κατασκευαστικών έργων που αφορούν τις χερσαίες και υδάτινες εγκαταστάσεις τους.


Ο εκ των πρωταγωνιστών του οράματος για κατασκευή υδατοδρόμιων στην Εύβοια, κ. Σπύρος Γεροντίτης τοποθετήθηκε γύρω από τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις που έλαβαν τα 3 λιμάνια στο νησί: «Κάρυστος, Αιδηψός και Αλιβέρι ακολουθούν τον δρόμο της Κύμης και απέχουν ελάχιστα από την απόκτηση της άδειας ίδρυσης υδατοδρομίων που αποτελούν το μέσο που θα φέρει τις πτήσεις με υδροπλάνα στο νησί μας. Φιλοδοξία μας είναι η Εύβοια να αποτελέσει από τους πρώτους προορισμούς που θα δουν υδροπλάνα να πετάνε ξανά στην Ελλάδα και θεωρούμε ότι κινούμαστε στην σωστή κατεύθυνση, ώστε ντόπιοι και τουρίστες να μετακινούνται από και προς τα λιμάνια μας άνετα, γρήγορα και με την ασφάλεια που προσφέρουν τα υδροπλάνα».


Ο κ. Νικόλας Χαραλάμπους, CEO της Hellenic Seaplanes ανέφερε σχετικώς: «Η αδειοδότηση και τελικώς η λειτουργία των υδατοδρομίων στην Εύβοια έχει στρατηγική σημασία για το πλάνο της Hellenic Seaplanes και το δίκτυο υδατοδρομίων της. Είναι ξεκάθαρο ότι οι εγκαταστάσεις θα δώσουν νέα εμπορική πνοή και πλεονέκτημα στα λιμάνια του νησιού και σε συνδυασμό με την θετική εξέλιξη των έργων στα γειτονικά υδατοδρόμια που έρχονται εκ νέου στο προσκήνιο και φέρνουν μαζί τους εξελίξεις, πλέον θα μιλάμε για ένα δίκτυο πτήσεων με υδροπλάνα που θα εξυπηρετεί καθημερινώς εκατοντάδες επιβάτες. Η συνεργασία με το ΟΛΝΕ και τον κ. Γεροντίτη είναι παραδειγματική και τα αποτελέσματα της φαίνονται στην πράξη».  


Στις θετικές αλλαγές που φέρνει η έλευση των υδατοδρομίων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εστίασε ο Περιφερειάρχης, κ. Φάνης Σπανός: «Η Στερεά Ελλάδα κατέχει εξέχουσα θέση στο πλάνο δημιουργίας υδατοδρομίων, καθώς τα λιμάνια της επιτρέπουν την εύκολη διασύνδεση πολλών περιοχών μεταξύ τους πετώντας με υδροπλάνα. Όπως είχα πει και στην περίπτωση της Κύμης που αδειοδότησε το υδατοδρόμιό της, βήμα-βήμα περιφέρεια και λιμενικές αρχές προχωράμε μαζί υλοποιώντας το σχέδιο που θα συμβάλλει δραστικά στην ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής μας».


Χέρι-χέρι προχωρούν Σκύρος, Σκόπελος και Αλόννησος για την κατασκευή των υδατοδρομίων τους!

Το υδατοδρόμιο στη Σκύρο είναι έτοιμο να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα, καθώς για την υποδομή έχει εγκριθεί η επικαιροποιημένη απόφαση μετά έργου του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ υπογράφηκε και η βεβαίωση αποδοχής του τεχνικού φακέλου από τον Υφυπουργό Μεταφορών, αρμόδιο για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο. 

Σε ανάλογη φάση ωρίμανσης είναι και τα υδατοδρόμια σε Αλόννησο και Σκόπελο! Συγκεκριμένα σε ιδιαίτερα προχωρημένο επίπεδο είναι οι εγκρίσεις που απαιτούνται για το λιμάνι στην Αλόννησο, επιτρέποντας την ίδρυση και λειτουργία του τοπικού υδατοδρομίου, ενώ στον αντίποδα η Σκόπελος  απέχει λίγες μόνο εγκρίσεις μακριά,  ώστε να λάβει πράσινο φως και να προχωρήσει και εκείνη με τη σειρά της σε αίτημα άδειας ίδρυσης και λειτουργίας. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι το management των υδατοδρομίων καθώς και η αδειοδοτική διαδικασία σε Σκύρο, Σκόπελο και Αλόννησο έχουν ανατεθεί σε εταιρείες συμφερόντων της Hellenic Seaplanes, η οποία δημιουργώντας τα δίκτυα υδατοδρομίων της σε Εύβοια, Σκύρο και Σποράδες αποσκοπεί σε άμεση διασύνδεση των λιμανιών μεταξύ τους αλλά και με τις γύρω περιοχές, ποντάροντας στην συνεχόμενη τουριστική ανάπτυξη που επιδεικνύουν. 

Στο προσκήνιο τα υδατοδρόμια σε Χίο και Οινούσσες! 

Θετικές εξελίξεις έρχονται στο προσκήνιο των υδατοδρομίων και από το Βόρειο Αιγαίο και συγκεκριμένα από τη Χίο και τις Οινούσσες. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους που αφορούν τα δύο υδατοδρόμια και όλα δείχνουν ότι θα ακολουθήσουν την πορεία του υδατοδρομίου των Ψαρών, δημιουργώντας ένα δίκτυο υδατοδρομίων που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ντόπιων κατοίκων τους για περισσότερους και γρηγορότερους τρόπους μεταφοράς τους. 


To υδατοδρόμιο Σκύρου οδηγεί την κούρσα των αδειοδοτήσεων!

Η Hellenic Seaplanes αναλαμβάνει τις εγκαταστάσεις και τη διαχείριση του υδατοδρομίου στο νησί!

Το λιμάνι της Σκύρου αλλάζει επίπεδο, καθώς θα είναι από τα πρώτα στην Ελλάδα που θα υποδεχτούν τα υδροπλάνα, αποκτώντας πολύ σύντομα το δικό του ολοκληρωμένο υδατοδρόμιο!

Για την υποδομή έχει εγκριθεί η επικαιροποιημένη απόφαση μετά έργου του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ υπογράφηκε και η βεβαίωση αποδοχής του τεχνικού φακέλου από τον Υφυπουργό Μεταφορών, αρμόδιο για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο. 

Οι εγκρίσεις αυτές σημαίνουν ότι η Υδατοδρόμιο Σκύρου ΙΚΕ, θυγατρική εταιρεία της Hellenic Seaplanes, που έχει τη διαχείριση του έργου στην Σκύρο μπορεί να προχωρήσει πλέον τις εγκαταστάσεις τους υδατοδρομίου καθώς και το αίτημα για έκδοση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας της υποδομής στο νησί. 

Σε όλες τις θετικές εξελίξεις που αφορούν το έργο, καταλυτικό ρόλο έχει παίξει το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος κ. Κυριάκος Αντωνόπουλος όπου πίστεψε εξαρχής τη σημαντικότητα το λιμάνι να αποκτήσει υδατοδρόμιο καθώς και τη δυναμική που μπορούν να προσδώσουν τα υδροπλάνα στις μεταφορικές επιλογές του νησιού αλλά και στην αναβάθμιση της τουριστικής του ταυτότητας.


Έτοιμες οι μακέτες του υδατοδρομίου Σκύρου 

Με τα έργα κατασκευής του υδατοδρομίου να είναι προ των πυλών, η Hellenic Seaplanes βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου, έχοντας ήδη παρουσιάσει τα πρώτα δείγματα για το πως θα είναι οι χερσαίες και υδάτινες εγκαταστάσεις της υποδομής σε πλήρη φάση υλοποίησής τους ενώ δρομολογείται το προσεχές διάστημα η τοποθέτηση της σήμανσης του υδατοδρομίου στο χώρο που θα γίνει η κατασκευή του.  

Για την άμεση δυνατότητα ανάπτυξης εγκαταστάσεων υδατοδρομίου στη Σκύρο, τοποθετήθηκαν ο Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους και ο Πρόεδρος του Λ.Τ Σκύρου, κ. Κυριάκος Αντωνόπουλος.

Νικόλας Χαραλάμπους:« Μπαίνουμε στο στάδιο κατασκευής των εγκαταστάσεων της Σκύρου και είναι κάτι που μας ευχαριστεί ιδιαιτέρως, γιατί ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στην υλοποίηση του project! H άψογη συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο και τον κ. Αντωνόπουλο, κάνει τη Hellenic Seaplanes να βάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη, στοχεύοντας μέσω του υδατοδρομίου η Σκύρος να πάρει την εμπορική και τουριστική αναβάθμιση που τις αξίζει. Στο δίκτυο υδατοδρομίων που τα υδροπλάνα θα διασυνδέουν τις Σποράδες και την Εύβοια, η Σκύρος είναι από τα πρώτα λιμάνια που οδηγούν την κούρσα των αδειοδοτήσεων». 

Κυριάκος Αντωνόπουλος: «Η προοπτική για τη σύνδεση της Σκύρου με άλλους προορισμούς έρχεται όλο και πιο κοντά! Το νησί θα αποκτήσει ένα νέο μέσο με απεριόριστες δυνατότητες που θα καταργήσει τις όποιες συγκοινωνιακές αδυναμίες, θα συνδέσει τη Σκύρο με τα  γειτονικά νησιά και την υπόλοιπη νησιωτική και Ηπειρωτική Ελλάδα,  θα εξαλείψει τις αποστάσεις, θα απλοποιήσει τα ταξίδια, θα πολλαπλασιάσει τις τουριστικές επιλογές  και θα προσφέρει ασφαλείς διακομιδές στον τομέα της υγείας. Πέρασαν 9 χρόνια από τον πρώτο διαγωνισμό για Υδατοδρόμιο που διενεργήσαμε στην Ελλάδα και το ξεκίνημα μιας συνεχούς προσπάθειας πάντα μαζί με τον ανάδοχο, την «Υδατοδρόμιο Σκύρου ΙΚΕ» για να φτάσουμε σήμερα στο ποθητό αποτέλεσμα. Με πείσμα, με όραμα και ατέλειωτη δουλειά! Τα υδροπλάνα μπορούν να προφέρουν  άπειρες ταξιδιωτικές επιλογές χωρίς να περιορίζονται στα στενά  όρια μιας ακτοπλοϊκής η αεροπορικής γραμμής. Η δυνατότητα  των ναυλώσεων τους , πέρα από τις τακτικές δρομολογήσεις, ανοίγουν τους ορίζοντες!   Η συγκίνηση και η ικανοποίηση μου από τη συμμετοχή στην δημιουργία και την καθιέρωση ενός νέου συγκοινωνιακού μέσου είναι μεγάλη και η προοπτική που ανοίγεται για τη Σκύρο θα είναι καθοριστική για την ανάπτυξη του νησιού, την κοινωνική, την τουριστική του εξωστρέφεια και την ανάπτυξη! Το λιμάνι της Σκύρου, το καλύτερο νησιωτικό λιμάνι της Ελλάδας συνεχίζει να καινοτομεί αυτή τη φορά χαράζοντας  νέες θαλάσσιες και αεροπορικές διαδρομές !» 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram