Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

«Hellenic Hydrogen»Επίσημη σύσταση της κοινοπρακτικής εταιρείας των Μotor Oil και ΔEH

Ο κ. Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της νέας εταιρείας. Προχωρώντας με προσήλωση και ...Ο κ. Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της νέας εταιρείας.


Προχωρώντας με προσήλωση και σταθερά βήματα στη διαμόρφωση της ενεργειακής λύσης του μέλλοντος, η Motor Oil και η ΔΕΗ, δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην εγχώρια ενεργειακή αγορά, προχώρησαν στη σύσταση της εταιρείας Hellenic Hydrogen. Στη νέα κοινοπρακτική εταιρεία, όπου η Motor Oil κατέχει το 51% του μετοχικού κεφαλαίου και η ΔΕΗ το 49% αυτού, καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου αναλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος.

Με την ενεργειακή μετάβαση να αποτελεί παγκόσμια προτεραιότητα, στην κορυφή του επιχειρηματικού και στρατηγικού σχεδιασμού της Hellenic Hydrogen βρίσκεται σαφώς η ανάπτυξη και υλοποίηση έργων που επιταχύνουν τον «πράσινο μετασχηματισμό». Σε αυτήν την κατεύθυνση, η εταιρεία θα εστιάσει στην ανάπτυξη έργων παραγωγής πράσινου υδρογόνου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με μεγάλους και έμπειρους συμβουλευτικούς οίκους, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εμπειρία, την τεχνογνωσία και τη δυναμικότητα των μετόχων της στην αναπτυσσόμενη πλατφόρμα παραγωγής και διάθεσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Σημειώνεται πως το πράσινο υδρογόνο αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στις προσπάθειες για την ευρωπαϊκή κλιματική ουδετερότητα έως το 2050 αλλά και στην πράσινη μετάβαση της βιομηχανίας.


Η επίσημη σύσταση της Hellenic Hydrogen αποτελεί, επομένως, ορόσημο στην πορεία επίτευξης της ενεργειακής ασφάλειας καθώς και της αλλαγής του ενεργειακού μείγματος με στόχο ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών άνθρακα. 

Για την υλοποίηση των φιλόδοξων στόχων της Hellenic Hydrogen, ο κ. Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντα Συμβούλου δήλωσε σχετικά: «Το μέλλον της ενέργειας είναι ήδη εδώ. Σήμερα εγκαινιάζουμε το πρώτο κεφάλαιο της Hellenic Hydrogen, μιας εταιρείας που θα πρωταγωνιστήσει στο ενεργειακό προσκήνιο της χώρας με όραμα να καταστήσει την Ελλάδα έναν στρατηγικό ενεργειακό κόμβο. Με το βλέμμα στραμμένο στη βιώσιμη ανάπτυξη, το πράσινο υδρογόνο θα αποτελέσει μια αξιόπιστη ενεργειακή λύση για τη χώρα, δημιουργώντας για την Ελλάδα μια μοναδική ευκαιρία. Μια ευκαιρία για καινοτομία, επίτευξη των κλιματικών στόχων και ταχύτερης ανάπτυξης ενώ, ταυτόχρονα, θα συμβάλλει σημαντικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και στην προσέλκυση επιστημονικού προσωπικού υψηλού επιπέδου.»


Σύντομο Βιογραφικό του Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου


Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στην αγορά ενέργειας.  Έχει εργαστεί σε σημαντικές θέσεις για την ανάπτυξη και λειτουργία μιας σειράς μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ διατέλεσε διευθυντής των δραστηριοτήτων ενέργειας του πολυεθνικού ομίλου General Electric σε Ελλάδα και Κύπρο. Έχει διατελέσει μέλος ΔΣ σε εταιρείες τεχνολογίας ενώ έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια σε Ελλάδα και εξωτερικό με θέμα την ενέργεια.

Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε στην ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων που αφορούν καθαρές, εναλλακτικές πηγές ενέργειας, την ενεργειακή εξοικονόμηση και την ενεργειακή διαχείριση, με γνώμονα την ενεργειακή μετάβαση και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

O κ. Τριανταφυλλόπουλος είναι απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου (Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών) με μεταπτυχιακές σπουδές σε “Environmental Technology” από το πανεπιστήμιο του UMIST και σε “Engineering Business Management” από το πανεπιστήμιο του Warwick.


Λίγα λόγια για τη Motor Oil 

Η Motor Oil είναι ένας ενεργειακός όμιλος με έδρα την Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1970 και το διυλιστήριο της, ένα από τα κορυφαία υπερσύγχρονα διυλιστήρια της Ευρώπης (12,61 Nelson Complexity Index) ξεκίνησε τη λειτουργία του στην περιοχή της Κορίνθου το 1972. Εξάγει σε περισσότερες από 70 χώρες και απασχολεί περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους. Ο Όμιλος κατέχει ηγετικό ρόλο στους τομείς της διύλισης αργού πετρελαίου και των πετρελαιοειδών στην Ελλάδα, καθώς και στην ευρύτερη Νοτιοανατολική Ευρώπη, προμηθεύοντας τους πελάτες του με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων υψηλής ποιότητας, μέσω των περισσότερων από 1.500 πρατηρίων του. Παράλληλα, ο Όμιλος δραστηριοποιείται στον τομέα του υγραερίου, της ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου, δίνοντας προτεραιότητα στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, επενδύοντας σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας και χτίζοντας ένα εκτεταμένο δίκτυο υπερτροφοδοτήσεων, μέσω των θυγατρικών του. Ο Όμιλος, μέσα από ένα στοχευμένο επενδυτικό πλάνο, πρωτοπορεί για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, με σταθερότητα και συνέπεια. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το https://www.moh.gr/


Σχετικά με τη ΔΕΗ Α.Ε. 

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. (ΔΕΗ) είναι η κορυφαία εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, με δραστηριότητες στην παραγωγή, διανομή και  πώληση ηλεκτρικής ενέργειας στους καταναλωτές. 

Διαθέτει 10,5 GW παραγωγικού δυναμικού στην Ελλάδα, με θερμικούς και υδροηλεκτρικούς σταθμούς καθώς και εγκαταστάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. H κατά 51% θυγατρική εταιρεία της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., έχει στην κυριότητά της και είναι διαχειριστής του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, με Ρυθμιζόμενη Περιουσιακή Βάση € 3 δισ. περίπου. Η ΔΕΗ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, εξυπηρετώντας περίπου 5,7 εκατ. πελάτες σε όλη τη χώρα.

Η ΔΕΗ επαναπροσδιορίζει τον εαυτό της προκειμένου να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της ενεργειακής μετάβασης μέσα από την υλοποίηση των στρατηγικών προτεραιοτήτων της. Στο πλαίσιο αυτό (α) προχωρά στην απo-ανθρακοποίηση μέσω της επιτάχυνσης της απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων και της προώθησης των επενδύσεων σε ΑΠΕ, (β) εστιάζει στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την λειτουργική αποδοτικότητα μέσω της εφαρμογής νέων τεχνολογιών σε όλες τις δραστηριότητές του Ομίλου και (γ) επιδιώκει ευκαιρίες ανάπτυξης τοποθετώντας τον πελάτη στο επίκεντρο της εμπορικής δραστηριότητάς της αναλαμβάνοντας παράλληλα πρωταγωνιστικό ρόλο για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα.

Η ΔΕΗ ιδρύθηκε το 1950 και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 2001.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ΔΕΗ το 2021 ανήλθε σε περίπου € 5,7 δισ. και το σύνολο του ενεργητικού σε € 17,8 δισ., με περίπου 12,9 χιλιάδες εργαζόμενους. 


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Motor Oil, παρακαλώ επικοινωνήστε με:
Έλενα Λαγκαδινού, Account Director, τηλ: 6944302402 

Κλειώ Γουναρίδη, Account Manager, τηλ: 6985870238


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ΔΕΗ, παρακαλώ επικοινωνήστε με: 

Πέγκυ Ζαγορίτη, Γραφείο Τύπου, τηλ: 6970005352, 210 5231807, email: p.zagoriti@dei.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.grInstagram Follow on Instagram