Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Εκλογές 2023: Το σενάριο για τρίτη κάλπη τον Δεκαπενταύγουστο

Το ερώτημα τι γίνεται αν δεν προκύψει κυβέρνηση ούτε και από τις δεύτερες κάλπες , με την ενισχυμένη αναλογική, έχει αρχίσει να ...


Το ερώτημα τι γίνεται αν δεν προκύψει κυβέρνηση ούτε και από τις δεύτερες κάλπες , με την ενισχυμένη αναλογική, έχει αρχίσει να απασχολεί την πολιτική σκηνή, μετά την προκήρυξη των εκλογών για τις 21 Μαΐου.

Πιθανότερη ημερομηνία για τις δεύτερες εκλογές θεωρείται η 2α Ιουλίου. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι στις 12 Ιουλίου το πολύ, θα διαρκέσει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Αν και από αυτές δεν προκύψει κυβέρνηση, τότε θα πρέπει να διαλυθεί η Βουλή σε διάστημα περίπου δύο ημερών. Αυτό τοποθετεί την δεύτερη διάλυση της Βουλής στις 14 Ιουλίου. Οι τρίτες λοιπόν εκλογές  τοποθετούνται πλέον από το Σύνταγμα είτε στις 4 Αυγούστου είτε στις 13 Αυγούστου, αναλόγως με το πόσο θα διαρκέσουν οι διερευνητικές εντολές.

Το Σύνταγμα δεν επιτρέπει εκτροπές από αυτές τις ημερομηνίες, γεγονός που δημιουργεί μία ενδεχόμενη προοπτική, να έχουμε την ίδια εβδομάδα εκλογές και Δεκαπενταύγουστο. Εκλογές την Κυριακή 13 Αυγούστου και την γιορτή της Παναγίας, την Τρίτη 15 Αυγούστου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram