Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη: 26 νεκροί από τη σύγκρουση τρένων, 85 τραυματίες

Στους 26 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί μετά τη σύγκρουση τρένων στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, ενώ στα νοσοκομ...


Στους 26 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί μετά τη σύγκρουση τρένων στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, ενώ στα νοσοκομεία έχουν μεταφερθεί 85 τραυματίες, όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Όπως ανέφερε, οι σοροί μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Λάρισας, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης.  Οι επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους – 270 σύμφωνα με την Ηellenic Train- μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη.

Η διαδικασία απεγκλωβισμού ατόμων που συνεχίζεται, διεξάγεται κάτω από αντίξοες συνθήκες, λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης. Στην επιχείρηση συμμετέχουν συνολικά 150 πυροσβέστες και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας με 40 ασθενοφόρα.  Το έργο τους συνδράμουν 32 αστυνομικοί με 15 περιπολικά. Επίσης, γερανοφόρα οχήματα και μηχανουργοί από την Αθήνα μεταβαίνουν στο σημείο για να επιχειρήσουν στα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Το έργο των πυροσβεστών είναι πολύ δύσκολο καθώς τα βαγόνια έχουν μετατραπεί σε άμορφη μάζα και έχουν αναπτυχθεί πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και τώρα και βγαίνουν καπνοί. Οι διασώστες αναζητούν εγκλωβισμένους στο εσωτερικό των βαγονιών της επιβατικής αμαξοστοιχίας, ιδίως στα δύο πρώτα. Υπάρχουν φόβοι ότι κάποιοι επιβάτες έχουν καταπλακωθεί από τα συντρίμμια.

σύγκρουση τρένων

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι πυροσβέστες έχουν οπτική επαφή με ανθρώπους που δεν ανταποκρίνονται και φαίνεται να μην έχουν τις αισθήσεις τους, ενώ υπάρχουν κάποιοι άλλοι που καλούν σε βοήθεια, τους οποίους προσπαθούν να προσεγγίσουν για να απεγκλωβίσουν.

Οι πυροσβέστες έχουν ανασύρει νεκρούς και από τα χωράφια, γύρω από το σημείο που συνέβη το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Επειδή είναι νύχτα, η επιχείρηση είναι δύσκολη και οι αρχές φοβούνται ότι το πρωί, με το πρώτο φως της ημέρας, θα εντοπίσουν κι άλλες σορούς.

Το χρονικό της τραγωδίας

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, ενημερώθηκε για σιδηροδρομικό δυστύχημα με πυρκαγιά, στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών. Στο ύψος του Ευαγγελισμού, λίγο έξω από τη Λάρισα, δύο αμαξοστοιχίες, μια εμπορευματική και η αμαξοστοιχία IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, συγκρούστηκαν μετωπικά.  Την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες.  Από τους 430 ανθρώπους που είχαν επιβιβαστεί σε αυτή στην Αθήνα, αποβιβάστηκαν κάπου 80 στη Λάρισα.

Τραυματίες έχουν διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και αρκετοί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το νοσοκομείο της Κατερίνης.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί και τα νοσοκομεία Παπανικολάου και Γεννηματά Θεσσαλονίκης που διαθέτουν ειδική μονάδα για εγκαυματίες. Για τον ίδιο λόγο έχουν τεθεί σε επιφυλακή και τα νοσοκομεία της Αττικής. Σε επιφυλακή είναι επίσης και τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης, σε περίπτωση που χρειαστεί να δεχτούν τραυματίες.

Επιπλέον, η 1η στρατιά και στρατιωτικές μονάδες στη Θεσσαλία τέθηκαν σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται στην περίπτωση ανάλογων δυστυχημάτων.

Ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε συναγερμό. Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων στην Πολιτική Προστασία, μαζί με τον υφυπουργό Ευάγγελο Τουρνά, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Γιώργο Πουρναρά. Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με τον Αρχηγό του Σώματος Κωνσταντίνο Σκούμα.

Τέμπη: Εικόνες-σοκ από το σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από το σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη. Τις δύο μεγαλύτερες ζημιές υπέστησαν τα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, τα οποία, όπως είπε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στο enikos.gr, έχουν διαλυθεί τελείως.

σύγκρουση τρένων

σύγκρουση τρένων


Πηγή: enikos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram