Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Ποινική δίωξη σε βάρος του Ανδρέα Πάτση, της πρώην και της νυν σύζυγου του

Ποινική δίωξη σε βάρος του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Ανδρέα Πάτση άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών.  Η δίωξη ασκήθηκε μετά την άρση ...



Ποινική δίωξη σε βάρος του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Ανδρέα Πάτση άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών.  Η δίωξη ασκήθηκε μετά την άρση της ασυλίας του από τη Βουλή και αφορά στα πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα της ανακριβούς και ελλιπούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης κατ΄ εξακολούθηση καθώς και της συμμετοχής σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή αυτοπροσώπως και δια παρένθετου προσώπου, κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αδικήματα φέρονται να έχουν τελεστεί από 17/7/2019 έως 25/2/2022.

Εκτός του Ανδρέα Πάτση ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη και σε βάρος της νυν και της πρώην συζύγου του. Η τωρινή σύζυγος κατηγορείται για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης συζύγου του υπόχρεου και για συνέργεια σε συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπη δια παρένθετου προσώπου.
Η πρώην σύζυγος κατηγορείται για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης συζύγου του υπόχρεου.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στις ανακριβείς-ελλιπείς δηλώσεις:

1)Το 2019, με ημερομηνία οριστικοποίησης της δήλωσης 20.7.21 και ημερομηνία αναφοράς 17.7.2019, στα δηλωθέντα ακίνητα, ο Ανδρέας Πάτσης:

Α. Δεν καταχώρησε πισίνα 28 τμ σε ακίνητο στη Νέα Πεντέλη στο όνομα της τότε συζύγου του.

Β. Δήλωσε 2.635 τμ ως έκταση σε δικό του αγροτεμάχιο στο Λουτράκι, αντί των 4029 τμ που αναγράφονται στο συμβόλαιο γονικής παροχής.

2) Στη δήλωση του 2021, ανέγραψε εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του ύψους 15.149 ευρώ αντί 37.694 ευρώ.

3) Σε 8 δανειακές υποχρεώσεις δικηγορικής εταιρείας του, από τράπεζα εξωτερικού ανέγραψε λανθασμένο ποσό και επιπλέον παρέλειψε να προσκομίσει βεβαίωση για τις υπόλοιπες οφειλές ύψους 70.000 ευρώ.

Σχετικά με τις εταιρείες, φέρεται να μην δήλωσε ότι συμμετείχε αυτοπροσώπως ή δια παρένθετου προσώπου στο κεφάλαιο 3 εταιρειών με έδρα την Κύπρο και η νυν σύζυγος του σε εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η δικογραφία θα διαβιβαστεί σε εφέτη ειδικό ανακριτή που θα διενεργήσει την κύρια ανάκριση και ο οποίος αναμένεται να οριστεί από την Ολομέλεια Εφετών.


Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram