Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Δυστύχημα στα Τέμπη: Προφυλακιστέος ο σταθμάρχης Λάρισας – Τι υποστήριξε

Oλοκληρώθηκε η μαραθώνια απολογία του σταθμάρχη Λάρισας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο 59χρονος με σύμφων...


Oλοκληρώθηκε η μαραθώνια απολογία του σταθμάρχη Λάρισας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο 59χρονος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο σταθμάρχης οδηγήθηκε στο δικαστικό μέγαρο Λάρισας λίγο μετά τις 9 το πρωί της Κυριακής, νωρίτερα από την ώρα που ήταν προγραμματισμένη η απολογία του. Αυτή ξεκίνησε στις 11, όμως λίγο αργότερα διεκόπη, με τον συνήγορό του να ενημερώνει τους δημοσιογράφους πως αυτό συνέβη για «τεχνικούς λόγους».

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε τεχνικό πρόβλημα και δεν λειτουργούσαν ο υπολογιστής και ο εκτυπωτής στο γραφείο της ανακρίτριας. Άλλες πηγές πάντως έκαναν λόγο για κάποια νέα στοιχεία που προέκυψαν και καθυστέρησε η απολογία.

σταθμάρχης Τέμπη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος ενώπιον της ανακρίτριας, υποστήριξε ότι αναλαμβάνει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. Είχε να διαχειριστεί μόνος 6 τρένα σε 11 λεπτά. Φέρεται να είπε ότι έχουν σοβαρές ευθύνες και άλλα πρόσωπα «δείχνοντας» και προς την πλευρά του δεύτερου σταθμάρχη, η βάρδια του οποίου τελείωνε στις 23.00. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο κάδρο των ευθυνών βάζει και επιτελείς, κάνοντας λόγο για λάθη και παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία. Τέλος, δηλώνει συντετριμμένος από τους 57 νεκρούς.

Σημειώνεται ότι ο ΟΣΕ, με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι ο σταθμάρχης βάρδιας στη Λάρισα και ο Προϊστάμενός του, έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή σε αργία. Σε αργία τέθηκε και ο επιθεωρητής του οργανισμού.

Αρμόδιες πηγές τονίζουν ότι ρόλο – κλειδί στην έρευνα για τη συμπεριφορά και τις κινήσεις τόσο του 59χρονου κατηγορουμένου, όσο και του σταθμάρχη στον οποίο αναφέρεται ο 59χρονος , θα παίξουν τα ευρήματα από τις κάμερες ασφαλείας του σταθμαρχείου, αλλά και το καταγραφικό των συνομιλιών των σταθμαρχών με τους υπόλοιπους υπαλλήλους.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος του σταθμάρχη

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, Στέφανος Παντζαρτζίδης, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο 59χρονος «είπε τα πάντα. Μετά λόγου αληθείας, συγκλονισμένος είπε τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι».

Ο συνήγορος του σταθμάρχη έκανε λόγο για «επικοινωνιακή αλητεία».  «Ο άνθρωπος ούτε έπινε, ούτε γλένταγε, ούτε χόρευε. Εκνευρίζομαι με αυτά τα πράγματα και είναι ντροπή», τόνισε.

«Πότε δεν εγκατέλειψε τη θέση του. Ήταν εκεί συνεχώς και μέσα σε ένα σατανικό χρονικό διάστημα περίπου 20 λεπτών, ήταν επιφορτισμένος με την ασφάλεια όλης της κεντρικής Ελλάδας», τόνισε.

Σχετικά με το αν τοποθετήθηκε στη θέση του σταθμάρχη με πολιτικό μέσο, απάντησε πως μέσα από τη διαδικασία της κινητικότητας «πήρε τη θέση» και πως δεν υπήρχε λόγος να βάλει πολιτικό μέσο, καθώς ήταν ο μόνος που έκανε αίτηση για τη συγκεκριμένη θέση.


Πηγή: enikos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram