Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

«Το νόμισμα δεν είναι φετίχ για εμάς» – Τι λένε στελέχη του ΜέΡΑ25 για το ευρώ

Δύο στελέχη του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκαν στο νόμισμα και στο γεγονός ότι δεν αποτελεί φετίχ για το ΜέΡΑ25. Πρόκειται για τον εκπρόσωπο...



Δύο στελέχη του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκαν στο νόμισμα και στο γεγονός ότι δεν αποτελεί φετίχ για το ΜέΡΑ25. Πρόκειται για τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Έρικ Έντμαν και τον διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας Αλέξη Σμυρλή.

Ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΜέΡΑ25 και υποψήφιος στην Β3 Περιφέρεια Αθηνών Αλέξης Σμυρλής μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή των Κ. Λαβίθη και Στ. Κασίμη τόνισε πως «δεν επιδιώκουμε την έξοδο από το ευρώ ούτε τη σύγκρουση με τα ευρωπαϊκά όργανα» και συνέχισε «εμείς δεν έχουμε φετίχ με το νόμισμα. Έχουμε φετίχ με την δημοκρατία. Αν η δημοκρατική βούληση όπως εκφραστεί από την κάλπη λέει δεν θέλω 24% ΦΠΑ ή το καρτέλ με το χρηματιστήριο ενέργειας. Εάν χρειαστεί δεν θα κάνουμε πίσω στην λαϊκή εντολή που έχουμε λάβει. Το φετίχ μας είναι με την δημοκρατία και με κανένα νόμισμα».

«Το σχέδιο “Δήμητρα” είναι ένα εργαλείο άσκησης δημοσιονομικής πολιτικής, το οποίο θα έπρεπε να είναι θεσμοθετημένο σε κάθε χώρα της ΕΕ. Είναι ένα δημόσιο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών δωρεάν» ανέφερε αρχικά και τόνισε ότι αν είναι στην κυβέρνηση το κόμμα, θα είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα νομοθετηθούν.

«Το ΜέΡΑ25 δεν θα είναι μέλος σε καμία κυβέρνηση, ας μην γελιόμαστε. Το σχέδιο “Δήμητρα” είναι προϋπόθεση. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΚΙΝΑΛ δέχονται το σχέδιο “Δήμητρα”, την κατάργηση του “Ηρακλής” και την κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας» σχολίασε. «Η βάση του είναι το plan b που είχαμε» υπογράμμισε.

«Έχουμε το σχέδιο “Οδυσσέας” για την διαχείριση των κόκκινων δανείων. Μας εμπνέει η αρχαία Ελλάδα» επεσήμανε.

«Η οικονομία είναι ότι πιστέψουν οι πολλοί. Το bakrun του Ιανουαρίου του 2015 το πυροδότησε ο ίδιος ο κεντρικός τραπεζίτης, λέγοντας μπορεί να υπάρξουν κίνδυνοι ρευστότητας στην ελληνική οικονομία. Αν για να σταματήσει η λαίλαπα της υφαρπαγής περιουσιών θα μας κλείσουν τις τράπεζες, έχουμε σχέδιο και για αυτό» συμπλήρωσε.

Ξεκαθαρίζοντας ότι το ΜέΡΑ25 δεν επιδιώκει έξοδο από το ευρώ, ο Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν, εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα για το σχέδιο “Δήμητρα”.

«Δεν έχουμε κανένα απολύτως φετίχ με τα νομίσματα» ξεκαθάρισε ο κ. Έντμαν, λέγοντας χαρακτηριστικά «για εμάς, το νόμισμα πρέπει να είναι υπηρέτης του ανθρώπου και όχι ο άνθρωπος υπηρέτης του νομίσματος».

Μιλώντας και ως πολιτικός διευθυντής του Πανευρωπαϊκού Κινήματος DiEM25, ο κ. Έντμαν περιέγραψε το πρόγραμμα Δήμητρα ως ένα δημοσιονομικό σχέδιο το οποίο το προτείνουν για όλες τις χώρες της Ευρώπης, πανευρωπαϊκά.

«Το ΜέΡΑ25 Γερμανίας και το ΜέΡΑ25 Ιταλίας το έχουν στα πολιτικά τους προγράμματα και με αυτό πορεύονται. Δεν έχει να κάνει τίποτα με το κλείσιμο των τραπεζών. Δεν έχει να κάνει τίποτα με αλλαγή εθνικού νομίσματος. Είναι ένα εργαλείο το οποίο χρειάζονται όλες οι χώρες της Ευρωζώνης και όχι μόνο, για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τις καταθέσεις των πολιτών, ειδικά σε μια περίοδο οικονομικής αστάθειας. Πριν λίγους μήνες ποιος θα έλεγε ότι οι τιτάνες του τραπεζικού συστήματος θα κατέρρεαν με αυτό το δραματικό τρόπο» ανέφερε ο κ. Έντμαν.

Πρόσθεσε ακόμα πως «γενικά, το να υπάρχει ένα σχέδιο το οποίο να οχυρώνει την οικονομία, τις καταθέσεις των πολιτών και την ικανότητα των πολιτών να κάνουν συναλλαγές ασχέτως του τι συμβαίνει στο τραπεζικό σύστημα, είναι κάτι το οποίο είναι εγκληματικό ότι δεν υπάρχει από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα».

«Ο πραγματικός λόγος που γίνεται αυτή η επίθεση στο ΜέΡΑ25 είναι ακριβώς διότι προτείναμε ένα πρόγραμμα και γενικά ένα σύνολο πολιτικών θέσεων, το οποίο δεν υπάρχει από τα άλλα πολιτικά κόμματα. Είναι ένα σχέδιο το οποίο θα έπρεπε να υπάρχει για τη χώρα μας και δεν το προτείνει κανένας άλλος. Κι αυτό είναι ο πραγματικός λόγος που αναλώνονται προσωποκεντρικά και γενικά προσπαθούν να πετάξουν την μπάλα στην κερκίδα με άστοχες παρομοιώσεις για το σχέδιο Δήμητρα αντί να μιλήσουμε για την ουσία και το τι πραγματικά προτείνει το σχέδιο» υποστήριξε ο κ. Έντμαν.


Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram