Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Νέα δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Το προφίλ των αναποφάσιστων

Η μεγάλη μηνιαία δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1 παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, με τον Νίκο Χατζηνικο...



Η μεγάλη μηνιαία δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1 παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Η πανελλαδική έρευνα διενεργήθηκε το διάστημα 21-25 Απριλίου 2023 σε δείγμα 1.296 ατόμων. Μεταξύ άλλων, από την δημοσκόπηση προκύπτουν ευρήματα, όπως πώς αξιολογούν οι πολίτες την κυβέρνηση, ποια είναι η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ποιο είναι το προφίλ των αναποφάσιστων και βέβαια η πρόθεση ψήφου ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Στο στούντιο μαζί με τον Νίκο Χατζηνικολάου για την ανάλυση των στοιχείων, βρέθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της MARC, Θωμάς Γεράκης.

Δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης:

Στην πρόθεση ψήφου, η ψαλίδα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 6 μονάδες. Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 32,1% έναντι 26,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 9%, το ΚΚΕ με 6,1%, οι Έλληνες του Κασιδιάρη με 3,9%, η Ελληνική Λύση με 3,7% και  το ΜέΡΑ25 με 3,6%.

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ισχυρό προβάδισμα.

Το 54,4% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση αξιολογεί αρνητικά και μάλλον αρνητικά την κυβέρνηση, ενώ το 45,4% έχει θετική και μάλλον θετική γνώμη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 42,4% σε θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, ενώ ακολουθούν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με 33,1%, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με ποσοστό 32,8%, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με 27,4%, ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, με 21,4% και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, με 15,5%.

Η σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι καλύτερη σύμφωνα με το 47,7% των ερωτηθέντων, έναντι 35,2% που απαντά ότι καλύτερη ήταν η προηγούμενη κυβέρνηση Τσίπρα.

Τι κυβέρνηση προτιμούν οι πολίτες

Αναφορικά με την κυβέρνηση που προτιμούν οι πολίτες, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 29,7% θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, ενώ το 23,3% επιλέγει κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το προφίλ των αναποφάσιστων

Την σκιαγράφηση του προφίλ των αναποφάσιστων επιχειρεί η δημοσκόπηση. Σύμφωνα με τα ευρήματα, το 61,7% είναι γυναίκες.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των αναποφάσιστων (ποσοστό 23,9%) ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 17-34 ετών, ενώ ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα 45-54 ετών με ποσοστό 23,4%.

Πώς αυτοτοποθετούνται οι αναποφάσιστοι:

Οι αναποφάσιστοι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, προτιμούν μία κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό τη ΝΔ με ποσοστό 27,8%, έναντι ποσοστού 22,3% που επιλέγει κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή: enikos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram